Kinderdichter

Gepubliceerd op: 25 oktober 2017 20:42

De tienjarige Anna Titulaer mag zich onze allereerste junior huisdichter noemen! Anna schrijft prachtige gedichten en zal iedere maand een gedicht voor de bieb maken dat wij op deze website publiceren.

Anna was voor ons echt een cadeautje tijdens onze zoektocht naar een kinderdirecteur. Ze verraste ons met een prachtig gedicht over de kinderboekenweek en vertelde dat ze wel drie gedichten per week schrijft. Spontaan kreeg directeur Geja Olijnsma het idee om Anna als kinderdichter voor onze bibliotheek te vragen en Anna vond het prachtig. Op onze honderdste verjaardag las ze haar gedicht over de jarige bieb voor en tijdens het grote Kinderboekenevent werd ze samen met de kinderdirecteur en het Kidzpanel aan heel veel kinderen voorgesteld. Wij gaan iedere maand genieten van een mooi gedicht van Anna en kunnen ons voorstellen dat er meer kinderen zijn die dichten leuk (gaan) vinden!

Foto's Janneke Michels

Anna's gedicht voor de jarige bieb

100 jaar bieb!

Al 100 jaar verrast hij mensen.
Vervult hij alle wensen.
Als je er binnenkomt zie je meteen boeken staan.
Je denkt, hier wil ik nooit meer vandaan.
Meer dan 100 verhalen
waar iedereen wel eens stukjes uit zal herhalen.
Hij heeft ze allemaal, superfijn!
Deze keer een ivoren feest.
We bedanken de oprichters, anders was de bibliotheek nooit zo geweest.