Lancering VanVenlo.nl

Gepubliceerd op: 6 maart 2018 14:00

Op zaterdag 17 maart 2018 zal hét nieuwe wijkplatform vanvenlo.nl officieel gelanceerd worden. Tijdens deze feestelijke aftrap krijgt u onder het genot van een hapje en een drankje de gelegenheid de nieuwe website te bezoeken en te ontdekken.

Dit alles gebeurt bij de Bibliotheek Venlo, Begijnengang 2, 5911 JL Venlo vanaf 14.00 uur. De deuren zijn open vanaf 13.30 uur. Ook wordt de winnaar van de fotowedstrijd bekendgemaakt. De buurtverbinders staan voor u klaar om de nieuwe website te introduceren.

In november 2017 is hét nieuwe wijkplatform VanVenlo in de lucht gegaan. Een tiental buurtbewoners uit verschillende wijken van Venlo hebben samen met bewonersondersteuners een opleiding gevolgd tot buurtverbinder. De buurtverbinders gaan aan de slag om alles wat er in de buurt gebeurt, zichtbaar te maken en waar mogelijk te verbinden. Zij beheren de website en zijn vraagbaak voor de buurtsitebezoekers en ondersteunen hen in het gebruik. Het eigen initiatief van de wijkbewoners in de stad wordt hierdoor extra gestimuleerd.

Dit maatschappelijk initiatief wil bewoners nog meer met elkaar verbinden. Maar het biedt ook de mogelijkheid voor organisaties en (zorg)professionals om meer in contact te staan met de buurt. Op het online wijkplatform kan namelijk iedereen met elkaar in gesprek, hulp vragen of aanbieden, informeren, delen, ruilen en nog veel meer. Ook is er ruimte voor lokale ondernemers om zichzelf te profileren. De actuele agenda en nieuwsitems zorgen ervoor dat bewoners weten wat er in de buurt speelt.

Bezoek het online wijkplatform nu alvast en kijk welke mogelijkheden dit platform kan bieden. Ga naar www.vanvenlo.nl en maak alvast kennis met de mogelijkheden. Bent u al overtuigd? Inwoners kunnen zelf deelnemen door een gebruikersaccount aan te maken.