Nederland Leest

Gepubliceerd op: 30 oktober 2017 16:21

Het thema van Nederland Leest editie 2017 is ROBOTICA. Breng tussen 1 en 30 november een bezoek aan de bibliotheek en krijg het boek 'Ik, Robot' van Isaac Asimov cadeau. Op 23 november kun je met recensent Koen Eijkhout in de Stadsbieb meepraten over dit zeer actuele thema.

Nederland Leest De Toekomst

Ze waren al een eeuw geleden voorspeld maar nu komen de robots echt in groten getale. Waar eindigt dit?
Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens. Een fascinerend thema en onderwerp van hetboek dat iedereen gratis bij de bibliotheek kan krijgen:  ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov. Een futuristische raamvertelling rond hoofdpersoon Susan Calvin (1982), robotpsycholoog in 2057, die terugkijkt op haar leven.

Recensent Koen Eijkhout bespreekt de bundel ‘Ik, Robot’ op donderdag 23 november in Bibliotheek Venlo.
Belangstellenden zijn van harte welkom om mee te praten.
Auteur Isaac Asimov (1920 – 1992) geldt als misschien wel de grootste science fictionauteur aller tijden. Hij was de grondlegger van de robotica en  kwam met drie belangrijke wetten die nog steeds als basis dienen voor het denken over robots. Robotica is nadrukkelijk een thema dat overal in de maatschappij speelt. Niet alleen technische bedrijven, maar ook zorginstellingen, onderwijs instellingen, landbouw, culturele instellingen en zelfs de lokale middenstand hebben er mee te maken. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld.
En dat terwijl robots in fabrieken en bedrijfsterreinen natuurlijk al tientallen jaren bestaan. Tegenwoordig worden krantenartikelen al door bots geschreven.
Waar eindigt dit?

Aan de Nederland Leest-editie van 'Ik, robot' is een extra verhaal toegevoegd, dat Ronald Giphart samen met een robot schreef. Het boek is in de maand november gratis verkrijgbaar bij Bibliotheek Venlo zolang de voorraad strekt.‘

Nederland Leest’ met Koen Eijkhout in Bibliotheek Venlo
Donderdag 23 november van 10.30 uur tot 12.15 uur