Opening Taalpunt Blerick

Gepubliceerd op: 7 november 2017 15:48

In Huis van de Wijk 'Boulevard Hazenkamp' in Blerick opent op donderdag 30 november Taalpunt Blerick. Tegelijkertijd openen Grand Café Wel.kom, Open Inloop Boulevard Hazenkamp en een derde Resto-locatie hun deuren op deze locatie. Het verbinden van burgers is de gezamenlijke factor die de organisaties achter deze initiatieven drijft.

Taalpunt Blerick is onderdeel van Taalhuis Venlo. Net zoals in de Stadsbibliotheek kun je hier terecht als je moeite hebt met met lezen en schrijven, rekenen en/of met een computer omgaan. Je krijgt hier informatie en advies en de medewerkers verwijzen ze je eventueel door naar de juiste hulp.
Vanaf dinsdag 5 december is Taalpunt Blerick elke 2 weken geopend van 09.00 tot 11.00 uur (tijdens de openingstijden van het Informatie & Adviespunt) in Boulevard Hazenkamp.

Welkom
Je bent natuurlijk van harte welkom op de opening op 30 november vanaf 14.30 uur. Tijdens de opening zijn er, naast het open huis, diverse activiteiten waaraan buurtbewoners, bewoners van Blerick en genodigden kunnen deelnemen onder hetgenot van een hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom in Boulevard Hazenkamp, Albert Verweystraat 6 in Blerick.

 

 

 

Huis van de Wijk Boulevard Hazenkamp: sociale impuls met nieuwe initiatieven!

Naast het Taalpunt openen Donderdag 30 november sociaal buurtrestaurant Grand Café Wel.kom - en biedt daarmee ruimte voor een derde Resto-locatie - en de Open Inloop Boulevard Hazenkamp. 

Grand Café Wel.kom
Dit sociale buurtrestaurant is tot stand gekomen vanuit een bijzondere samenwerking tussen Resto VanHarte, Stichting Wel.kom en Hospitality & Service Nederland B.V. 
GrandCafé Wel.kom is een sociaal maatschappelijkcafé, restaurant en ontmoetingspunt voor mensen uit de wijk/Blerick.
Het Grand Café is geopend van maandag t/m vrijdag vanaf 17.30 uur, het diner start om 18.00 uur. Op donderdag is de Resto VanHarte-avond; de overige dagen verzorgen medewerkers en vrijwilligers van Hospitality & Service Nederland en Wel.kom het diner. Een driegangenmenu kost € 7,50.

Resto VanHarte is een landelijke organisatie die sociale restaurants opzet waar buurtgenoten met elkaar in contact komen. 
Hospitality & Service Nederland B.V. levert hospitality en facilitaire diensten ter ondersteuning van oplossingen bij het langer zelfstandig blijven wonen.

Open inloop
De open inloop+ in Boulevard Hazenkamp is een ontmoetingsplek voor kwetsbare en minder kwetsbare burgers. Men kan er terecht voor een praatje, kopje koffie, een warme maaltijd en een activiteit.