Paul van Loon’s Leesalarm

Gepubliceerd op: 22 juni 2017 08:59

Het ‘Leesalarm’ is een leesproject voor de groepen 4 t/m 8. Kinderen worden gestimuleerd om verschillende soorten boeken te lezen, te beleven en te delen. De groepen strijden tegen elkaar om een mooie prijs. Deze keer kunnen de kinderen van de midden- en bovenbouw een klassenbezoek winnen aan de tentoonstelling van Paul van Loon in het Limburgs Museum.

Bibliotheek Venlo i.s.m. Limburgs Museum

Periode
Week 3 t/m week 13 (15 januari t/m 30 maart 2018) 5 weken voor en 5 weken na carnaval

Project voor
Alle basisscholen van groot Venlo

Groep
4 en 5 (middenbouw) en 6 t/m 8 (bovenbouw)

€ 55,00 per groep

Mogelijk t/m week 42 (22 oktober 2017) herfstvakantie

Van dBOS (de bibliotheek op school) of worden opgenomen in dBOS.

Winnaar
Gratis klassenbezoek tentoonstelling Paul van Loon - Limburgs Museum voor middenbouw én bovenbouw

Project inhoud

• De kinderen lezen in de project periode (10 weken) met de klas 10 boeken van Paul ven Loon. Dit kan klassikaal of in groepjes
  • Iedere week wordt op maandag 1 vraag per boek gesteld via een speciale pagina op onze website. Je ontvangt hiervan automatisch een bericht via je e-mailadres.
  • De klas moet deze vragen voor vrijdagmiddag beantwoorden en kunnen hiermee punten verdienen.
  • De tussenstand wordt op onze website en facebookpagina middels een staafdiagram zichtbaar gemaakt. Mogelijk kunnen we dit ook fysiek in de bibliotheek en het Limburgs Museum weergeven.
  • Naast vragen wordt er ook een creatieve opdracht toegevoegd in week 1. Deze opdracht moet uiterlijk in week 9 zijn ingeleverd.
  • De creatieve opdracht bestaat uit het ontwerpen van een poster / affiche ter promotie van 1 boek van Paul van Loon of het maken van een boekenvlog.
  • Posters kunnen in de bibliotheek of Limburgs Museum worden opgehangen.
  • Boekenvlogs kunnen op onze website / facebook worden opgenomen.
  • Bij gelijke eindstand van meerdere groepen is de creatieve opdracht doorslaggevend.
  • Alle deelnemende groepen ontvangen bij het volledig volgen van het project een oorkonde.

Het leesalarm wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling van Paul van Loon