En de winnaars zijn ...

Zo'n spannende strijd was zelden vertoond! Tot het einde was het een nek-aan-nekrace, waarbij het in de onderbouw zelfs aankwam op een beslissende creatieve opdracht. Maar uiteindelijk, na lang beraad, werden de winnaars gekozen. Laten we er geen doekjes meer om winden: de winnaars zijn ...

Middenbouw: Basisschool Titus Brandsma Groep 5b

Bovenbouw: Basisschool Natuurlijk! Groep 6-8

Een eervolle vermelding krijgt Basisschool de Springbeek Groep 5/6. Deze klas ging gelijk op met Basisschool Titus Brandsma, maar de creatieve opdracht gaf uiteindelijk de doorslag.

Wij feliciteren alle kanjers van harte met het behalen van de felbevochten overwinnning. En wij wensen jullie heel veel plezier bij de tentoonstelling van Paul van Loon in het Limburgs Museum.

Wil je weten waar jouw klas is geƫindigd? Of wil je de creatieve opdrachten nog eens bekijken? Dat kan op deze pagina.

Winnaar middenbouw: Bassischool Titus Brandsma Groep 5b

LEESALARM Paul van Loon

Maar liefst 21 groepen hebben zich aangemeld voor het Leesalarm. Deze groepen uit de midden-en bovenbouw van basisscholen uit de gemeente Venlo gaan strijden om een klassenbezoek aan de tentoonstelling van Paul van Loon in het Limburgs Museum.

Tussen 16 januari en 2 april lezen, delen en beleven de leerlingen boeken van Paul van Loon lezen. Iedere dinsdag stellen we per boek 1 vraag op deze website. De groepen hebben tot en met de volgende maandag de tijd om deze vraag te beantwoorden. We verheugen ons op een spannende strijd en gaan de stand zowel in de Stadsbibliotheek en het Limburgs Museum als op deze site bijhouden.

 

 

Winnaar bovenbouw: Bassisschool Natuurlijk! Groep 6-8

Opzet

  • Duur: 10 weken.
  • De boeken worden door de Leesconsulenten geleverd of zijn af te halen in de dichtstbijzijnde bibliotheek.
  • De boeken kunnen klassikaal of in groepjes gelezen worden.
  • Iedere week op dinsdagmiddag wordt per boek op deze pagina 1 vraag gesteld. 
  • De klas moet voor maandagmiddag de vraag beantwoorden. Hiermee verdient de klas punten. 
  • Naast vragen is er ook een creatieve opdracht per groep toegevoegd in week 1, deze moet in week 9 ingeleverd worden. Bij een gelijke eindstand is deze opdracht doorslaggevend.
  • De creatieve opdracht bestaat uit het ontwerpen van een poster/affiche ter promotie van 1 boek van Paul van Loon of het maken van een boekenvlog.
  • De tussenstand wordt op onze website, facebookpagina en fysiek in de Bibliotheek en het Limburgs Museum bekend gemaakt.
  • Elke groep ontvangt een mooie oorkonde.
  • De groep met de meeste punten is de winnaar van het klassenbezoek naar de tentoonstelling van Paul van Loon in het Limburgs Museum (1x middenbouw, 1x bovenbouw)

Creatieve scholen!

De Titus Brandsma school en de Willibrordusschool hebben een superleuk leesvlog gemaakt dat we graag met jullie delen.