Taal

Wil je graag werken aan je taalvaardigheid? Beter leren lezen en schrijven? Bibliotheek Venlo biedt verschillende programma's om je hierbij te helpen. 

Taalhuis

Heb je een vraag over taal- reken- of digivaardigheden? Kom naar het taalhuis in de Stadsbibliotheek of het Taalpunt in Blerick.

De Taalmeter

Hoe taalvaardig ben jij? Gebruik de Taalmeter in Bibliotheek Venlo en kom erachter!

 

De Slimme Nieuwslezer

De Nederlandse taal beter onder de knie krijgen en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat kan met het internetprogramma de Slimme Nieuwslezer. 

PressReader

Met het product PressReader is het mogelijk om kranten van over de hele wereld te lezen in de originele taal. Van Albanië tot Zwitserland zijn er tijdschriften en kranten te vinden, te downloaden en te lezen. Dus het laatste nieuws van het thuisfront hoef je niet meer te missen!

Taalhuis: Strijd Tegen Laaggeletterdheid

Omroep Venlo produceerde een reportage over het Taalhuis. Het Taalhuis is opgericht om laaggeletterdheid tegen te gaan. Iedereen die hulp kan gebruiken is welkom om gratis langs te komen.

 

Taalcafé

Samen werken aan taal in het Taalcafé! Iedere maand organiseert Bibliotheek Venlo het Taalcafé. Gezamenlijk lezen, praten, taaloefeningen maken. 

Lees en Schrijf!

Vind je het moeilijk om teksten te lezen? Lastig om te schrijven? Dan is Lees en Schrijf! een uitkomst voor je. Bij elke aflevering kun je vooral heel veel oefenen met lezen, schrijven en spelling. 

Oefenen.nl --> Rekenen

 • Is je portemonnee vaker leeg dan je lief is? Lees en Schrijf! Geld en rekenen geeft je allemaal tips en uitleg hoe je met geld omgaat.
 • Weet je niet altijd hoe je iets moet berekenen? ffRekenen gaat uit van veel voorkomende rekensituaties die voor iedereen herkenbaar zijn.

Agenda van de TaalBieb

 1. Taalpunt Tegelen

  Voor iedereen die graag beter de Nederlandse taal leest of schrijft. Je wilt beter Nederlands praten. Beter leren rekenen of met de computer omgaan. Dan ben je welkom bij het nieuwe Taalpunt in Tegelen!

  Van 14:00 tot 16:00

  Huis van de Wijk De Haandert, Haandertstraat 6, 5932 CN Tegelen

  ma 17 jun

 2. Spreekuur Taalcoaches Venlo

  Begrijp en spreek je een beetje Nederlands, maar nog niet goed genoeg? Dan ben je welkom bij Taalcoaches Venlo. Een taalcoach helpt jou beter Nederlands te spreken en te schrijven.

  Van 09:00 tot 12:00

  di 18 jun

 3. Taalhuis

  In het Taalhuis kan iedereen met een taal- digi- of rekenvraag langskomen. Je kunt er informatie of advies krijgen over taal- reken- en computercursussen of over programma's op de computer waar je ook...

  Van 10:00 tot 12:00

  Stadsbibliotheek

  di 18 jun

 4. Informatie- en Adviespunt

  Op dinsdagochtend (elke week) en donderdagmiddag (oneven weken) kun je terecht bij het Informatie- en Adviespunt in de Stadsbibliotheek. Vandaag ben je van 10.00 tot 12.00 welkom op de tweede etage van...

  Van 10:00 tot 12:00

  Stadsbibliotheek

  di 18 jun

 5. NIEUW: Peuterbieb in de Bibliotheek Tegelen

  Wat is er leuker dan samen je met je peuter naar de bieb te komen om te genieten van interactief voorlezen, samen muziek maken en andere kindjes ontmoeten? Welkom bij de Peuterbieb!

  Van 10:15 tot 10:45

  De Bibliotheek Tegelen, Wilhelminaplein 119, Tegelen

  di 18 jun

 6. Taalhuis

  Het Taalhuis is er voor iedereen die graag beter de Nederlandse taal leest of schrijft. Je wilt beter Nederlands praten. Beter leren rekenen of met de computer omgaan.

  Van 11:00 tot 12:00

  Stadsbibliotheek

  ma 17 jun

 7. NIEUW: Babybieb

  (Groot)ouders en de áller, allerkleinsten, opgelet. In de Stadsbibliotheek zijn jullie nu van harte welkom voor de Babybieb!

  Van 11:00 tot 11:30

  Stadsbibliotheek, Begijnengang 2 Venllo

  di 18 jun

 8. Seniorenmatinee met Jan Siebelink

  Het is weer tijd voor het terugkerende Seniorenmatinee, waarbij we opnieuw kennis maken met een schrijver van formaat. Op deze (hopelijk zonnige) dinsdagmiddag in juni ontmoeten we Jan Siebelink.

  Van 14:00 tot 16:00

  Stadsbibliotheek, Begijnengang 2 Venlo

  di 18 jun

 9. Inloopspreekuur Erfrecht

  Soms kom je in een situatie terecht waardoor er financiële vragen ontstaan. Belangrijke vragen, die je misschien graag met een specialist zou willen bespreken. Welkom bij het inloopspreekuur erfrecht.

  Van 14:00 tot 16:00

  Forum Blerick, Stadsbibliotheek | Begijnengang 2, Venlo

  di 18 jun

Meer activiteiten rondom taal.

Taalklas.nl

Oefen je Nederlands via Taalklas.nl!

De Rekenmeter

Hoe rekenvaardig ben jij? Gebruik de Rekenmeter in Bibliotheek Venlo en kom erachter!

Het Leven van Lisa

Bekijk hier het filmpje over het leven van Lisa. Lisa groeit op in een taalarm gezin heeft nooit leren lezen of schrijven.