Wie is de Bibliotheek Venlo

De Bibliotheek Venlo is dé plek in Venlo om je persoonlijk te ontwikkelen en anderen te ontmoeten. Een laagdrempelig en onafhankelijk Huis van Informatie waar de deur voor iedereen openstaat. Samen met onze partners en onze vrijwilligers zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen in de samenleving.

Onze missie: De BredeBieb Venlo is als schatkamer van informatie en als inspirerend ontmoetingscentrum het maatschappelijk hart van Venlo.

woordwolk

Vacatures voor vrijwilligers

Wij hebben regelmatig vacatures voor vrijwilligers. Ben jij enkele uren per week beschikbaar en wil je jouw talenten inzetten voor je eigen ontwikkeling maar ook om iets voor een ander te betekenen? Misschien hebben wij wel de vrijwilligersfunctie die jou op het lijf is geschreven!

Vacature TAALHUISvrijwilliger

We zoeken per direct een TAALHUISvrijwilliger voor het Taalhuis Venlo en/of een van de Taalpunten in Blerick, Tegelen en Venlo-Zuid.

Vacature Taalvrijwilliger

We zoeken per direct een Taalvrijwilliger voor in de Bibliotheek of een van de Huizen in de Wijk.

Je begeleidt en bemoedigt inwoners bij het ontwikkelen van hun taalvaardigheden, bijvoorbeeld met het afnemen van de Taalmeter of in het Taalcafé in de Stadsbibliotheek.