Zorg

Als je niet meer zelf naar de Bibliotheek kunt komen of hulp nodig hebt bij het lezen. Maak ook kennis met ons Geheugenhuis, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met geheugenproblemen.

Boekendienst aan Huis

Ook als je niet meer zelf naar de bibliotheek kunt komen, kun je boeken lenen! Gebruik dan de dienst 'Boekendienst aan Huis'.

Collectie in woonzorgcomplexen

Ook in woonzorgcomplexen biedt Bibliotheek Venlo een collectie. Zo kan er in de dagbesteding volop worden (voor)gelezen. 

Luisteren in je Leunstoel

Speciaal voor woonzorgcomplexen is er deze cursus, gericht op voorlezen aan ouderen. Want door te luisteren naar verhalen, worden ouderen geactiveerd om hun eigen verhalen te delen. 

Geheugenhuis 'Voor ik het vergeet'

Het Geheugenhuis is een uitnodigend en laagdrempelig informatie- en ontmoetingscentrum in het hart van Venlo waar samenkomen, ontmoeten, met elkaar delen en van elkaar leren centraal staan. Loop dus gerust binnen tijdens de openingstijden van de Stadsbibliotheek.

Het Geheugenhuis is een samenwerkingsverband van Alzheimer afdeling Noord-Limburg, Hulp bij Dementie Noord-Limburg, Samen zijn wij Venlo, Dementievriendelijk Venlo en Bibliotheek Venlo.

Passend Lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Of heb je een andere beperking waardoor je niet of moeilijk leest? Dan zijn er verschillende mogelijkheden waardoor je toch kunt genieten van een goed boek!

Met je abonnement bij de bibliotheek heb je via de dienst Passend Lezen toegang tot een collectie van 45.000 gesproken boeken via streaming. Dit zijn boeken voor jong en oud. Hierheb je eveneens een Verklaring Leesbeperking nodig. Dit is een service van de bibliotheek zelf. Je hoeft buiten je (eventuele) abonnementskosten geen extra kosten te betalen.

Je kunt ook lid worden van Bibliotheekservice Passend Lezen. Via deze betaalde dienst heb je toegang tot zo'n 75.000 Daisy-cd's, kun je 45.000 boektitels streamen, heb je toegang tot 175 kranten en tijdschriften en tot brailletitels en hoorspelen. Op www.passendlezen.nl vind je alle informatie over de gratis en de betaalde dienst. Een verklaring leesbeperking is vereist.

Bibliotheekservice Passend Lezen

Kunt u de kleine lettertjes niet meer lezen? Wordt het lezen meer inspanning dan ontspanning? Kortom, lukt het 'gewone' lezen niet of niet meer door een visuele of andere leesbeperking (bijvoorbeeld dyslexie)? Dan biedt Passend Lezen de uitkomst.

Bij Passend Lezen kunt u onder andere terecht voor:

  • gesproken boeken
  • brailleboeken
  • kranten en tijdschriften in aangepaste leesvorm

De collectie is exclusief toegankelijk voor mensen met een leesbeperking, zoals mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn, of voor mensen die fysiek geen boek kunnen vasthouden.