ZorgBieb

De ZorgBieb is er voor mensen die niet meer zelf naar de bibliotheek kunnen komen. Ook dan is Bibliotheek Venlo er voor jou!

Boekendienst aan Huis

Ook als je niet meer zelf naar de bibliotheek kunt komen, kun je boeken lenen! Gebruik dan de dienst 'Boekendienst aan Huis'.

Collectie in woonzorgcomplexen

Ook in woonzorgcomplexen biedt Bibliotheek Venlo een collectie. Zo kan er in de dagbesteding volop worden (voor)gelezen. 

Luisteren in je Leunstoel

Speciaal voor woonzorgcomplexen is er deze cursus, gericht op voorlezen aan ouderen. Want door te luisteren naar verhalen, worden ouderen geactiveerd om hun eigen verhalen te delen. 

Passend Lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Of heb je een andere beperking waardoor je niet of moeilijk leest? Dan zijn er verschillende mogelijkheden waardoor je toch kunt genieten van een goed boek!

Je kunt lid worden van Bibliotheekservice Passend Lezen. Via deze betaalde dienst heb je toegang tot zo'n 75.000 Daisy-cd's, kun je 45.000 boektitels streamen, heb je toegang tot 175 kranten en tijdschriften en tot brailletitels en hoorspelen. Op www.passendlezen.nl vind je alle informatie over deze dienst. Een verklaring leesbeperking is vereist.

Met je abonnement bij de bibliotheek heb je via de dienst Passend Lezen toegang tot een collectie van 45.000 gesproken boeken via streaming. Dit zijn boeken voor jong en oud. Hierheb je eveneens een Verklaring Leesbeperking nodig. Dit is een service van de bibliotheek zelf. Je hoeft buiten je (eventuele) abonnementskosten geen extra kosten te betalen.

Bibliotheekservice Passend Lezen

Kunt u de kleine lettertjes niet meer lezen? Wordt het lezen meer inspanning dan ontspanning? Kortom, lukt het 'gewone' lezen niet of niet meer door een visuele of andere leesbeperking (bijvoorbeeld dyslexie)? Dan biedt Passend Lezen de uitkomst.

Bij Passend Lezen kunt u onder andere terecht voor:

  • luisterboeken
  • brailleboeken
  • kranten en tijdschriften in aangepaste leesvorm

De collectie is exclusief toegankelijk voor mensen met een leesbeperking, zoals mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn, of voor mensen die fysiek geen boek kunnen vasthouden. 

Geheugenhuis 'Voor ik het vergeet'

In Geheugenhuis 'Voor ik het vergeet' zijn zowel familie, mantelzorgers,vrijwilligers en professionals gericht op ondersteuning en welzijn van mensen met geheugenproblemen en dementie welkom.

Het is een uitnodigend en laagdrempelig informatie- en ontmoetingscentrum in het hart van Venlo waar samenkomen, ontmoeten, met elkaar delen en van elkaar leren centraal staan. Loop dus gerust binnen tijdens de openingstijden van de Stadsbibliotheek.

Behoefte aan professionele hulp?
Hulp bij Dementie houdt op donderdagmiddag in de even weken van 14.00 uur tot 15.30 uur spreekuur in het Geheugenhuis. Belangstellenden zijn welkom zonder afspraak.

Het Geheugenhuis is een samenwerkingsverband van Alzheimer afdeling Noord-Limburg, Hulp bij Dementie Noord-Limburg, Samen zijn wij Venlo, Dementievriendelijk Venlo en Bibliotheek Venlo.