Geheugenhuis 'Voor ik het vergeet'

Het Geheugenhuis organiseert naast regelmatige spreekuren ook andere evenementen. Hieronder vindt u de agenda van het Geheugenhuis.

Inloopspreekuren Hulp bij Dementie

Hulp bij Dementie houdt op donderdagmiddag in de even weken van 14.00 uur tot 15.30 uur spreekuur in het Geheugenhuis. Belangstellenden zijn welkom zonder afspraak.

Dinsdag 19 maart, 19.00 - 21.00 uur
Lezing ‘We zijn zelf het medicijn’

Een gezonde leefstijl is van grotere invloed op de preventie van dementie dan we misschien zouden denken. Vandaag maken we kennis met de speciaal ontwikkelde MijnBreincoach App en krijgen we aan de hand van een Breinquiz praktische tips om bewust bezig te zijn met hersengezondheid.
GRATIS. Aanmelden vóór 17 maart via: info@bibliotheekvenlo.nl

Maandag 25 maart, 14:30-16:30 uur
Introductie: cursus ‘Partner in balans’
‘Partner in balans’ is voor iedereen die in eigen kring te maken krijgt met geheugenklachten of dementie. Onzekerheden, veranderingen en moeilijke situaties vragen soms om extra ondersteuning, ook en misschien wel vooral als je mantelzorger bent.
Vandaag maken we kennis met deze waardevolle cursus. Na de introductiesessie van vandaag is het eventueel mogelijk om je daarna op te geven voor een cursus.
GRATIS. Aanmelden vóór 22 maart via: info@bibliotheekvenlo.nl

Herinneringskoffer

Nieuw in het Geheugenhuis is de zogenaamde herinneringskoffer. Een koffer vol met voorwerpen van vroeger om samen in gesprek te gaan als het geheugen in de steek laat. Leden kunnen de koffer drie weken gratis lenen.