Gilde Opleidingen Venlo

Lezen is een belangrijk en groeiend onderdeel van verschillende opleidingen binnen Gilde Opleidingen Venlo. Daarom werken deze opleidingen samen met de Bibliotheek Venlo.

Minibieb

Vanaf collegejaar 2022-2023 is er op drie Gildelocaties een minibieb aanwezig:

- Laaghuissingel 2 (vavo)
- Hagerhofweg 15 (Economie Breed en Entree)
- Groenveldsingel 40 (Pedagogisch Werk en Onderwijs Assistent)

Alle (eerstejaars) studenten van deze opleidingen krijgen een pasje en kunnen onbeperkt gebruikmaken van de boeken in deze Bibliotheken. De studenten kunnen bovendien boeken reserveren en bestellen. Deze worden met een haal-en brengservice vanuit de Bibliotheek Venlo op de juiste locatie afgeleverd. 

De minibibliotheken kunnen door docenten worden ingezet ter ondersteuning van hun les.  

Lees-mediaconsulent voor het mbo | Femke Kratz

Lees-mediaconsulent Femke Kratz biedt vanuit de Bibliotheek Venlo advies en ondersteuning in de lessen voor diverse (les)activiteiten zoals boekenproeverijen, rondleidingen in de minibiebs en het regelen van schrijversbezoeken.

De lees-mediaconsulent geeft uitleg over het belang van lezen, enthousiasmeert studenten en docenten om te lezen en adviseert hen met tips rondom activiteiten, campagnes en projecten. 

De lees-mediaconsulent is op vaste tijdstippen aanwezig op elke locatie om ter plekke vragen van studenten én docenten te beantwoorden.  

Contactpersoon

Femke Kratz, lees-mediaconsulent mbo | Lezen werkt!
fkratz@bibliotheekvenlo.nl