Pinksteren 19 en 20 mei | aangepaste openingstijden

In het pinksterweekend van zondag 19 en maandag 20 mei zijn onze vestigingen gesloten, met uitzondering van Blerick. In de bibliotheek in 't Raodhoes kun je van 11.00 uur tot 18.00 uur terecht. In de online Bibliotheek ben je 24/7 welkom en reserveren en verlengen van boeken is eveneens altijd mogelijk via de inlog op deze website.

Dinsdag 21 mei staan we weer graag voor jou klaar. Fijn lang weekend!

Gilde Opleidingen Venlo

Lezen is een belangrijk en groeiend onderdeel van verschillende opleidingen binnen Gilde Opleidingen Venlo. Daarom werken deze opleidingen samen met de Bibliotheek Venlo.

Minibieb

Vanaf collegejaar 2022-2023 is er op drie Gildelocaties een minibieb aanwezig:

- Laaghuissingel 2 (vavo)
- Hagerhofweg 15 (Economie Breed en Entree)
- Groenveldsingel 40 (Pedagogisch Werk en Onderwijs Assistent)

Alle (eerstejaars) studenten van deze opleidingen krijgen een pasje en kunnen onbeperkt gebruikmaken van de boeken in deze Bibliotheken. De studenten kunnen bovendien boeken reserveren en bestellen. Deze worden met een haal-en brengservice vanuit de Bibliotheek Venlo op de juiste locatie afgeleverd. 

De minibibliotheken kunnen door docenten worden ingezet ter ondersteuning van hun les.  

Lees-mediaconsulent voor het mbo | Femke Kratz

Lees-mediaconsulent Femke Kratz biedt vanuit de Bibliotheek Venlo advies en ondersteuning in de lessen voor diverse (les)activiteiten zoals boekenproeverijen, rondleidingen in de minibiebs en het regelen van schrijversbezoeken.

De lees-mediaconsulent geeft uitleg over het belang van lezen, enthousiasmeert studenten en docenten om te lezen en adviseert hen met tips rondom activiteiten, campagnes en projecten. 

De lees-mediaconsulent is op vaste tijdstippen aanwezig op elke locatie om ter plekke vragen van studenten én docenten te beantwoorden.  

Contactpersoon

Femke Kratz, lees-mediaconsulent mbo | Lezen werkt!
fkratz@bibliotheekvenlo.nl