Onderwijs

Bibliotheek Venlo - partner in onderwijs

De vaardigheid lezen is de poort naar de toekomst. Onze speciaal opgeleide leesconsulenten zetten hun kennis en ervaring in om alle partijen te ondersteunen en te enthousiasmeren.

Onze medewerkers voor het onderwijs

BoekStart
Uit onderzoek blijkt dat kinderen die als baby zijn voorgelezen, beter zijn in taal. Ouders kunnen al beginnen met het vertellen van verhaaltjes uit boeken. Deze boeken kunnen worden geleend bij Bibliotheek Venlo. U kunt uw baby gratis inschrijven als lid en materialen lenen uit de speciaal samengestelde BoekStartcollectie. Er is ook een project ontwikkeld voor Peuters; ‘Boekstart in de kinderopvang’. Klik hier voor actuele tips.


De Bibliotheek op School
Jaarlijks verlaat nog altijd 25% van de leerlingen de basisschool met een taalachterstand. ‘De Bibliotheek op School’ (dBOS) is een concept waarbij ouders, leescoördinatoren en leerkrachten van school en leesconsulenten van de bibliotheek duurzaam samenwerken om laaggeletterdheid te voorkomen. Een persoonlijk leesbevorderingsplan is de basis om het plezier in lezen te stimuleren. De leesmonitor volgt de taalvordering. 


Voortgezet onderwijs
Ook de middelbare scholen in Venlo maken gebruik van onze producten en diensten. Denk bijvoorbeeld aan instructies door onze mediacoaches en het gebruik van digitale bestanden, zoals Literom, de Uittrekselbank en de Krantenbank. Op basis van behoeften worden pakketten met diensten en producten samengesteld.


Studenten
De Stadsbibliotheek is dé ideale plaats om te studeren. Er is een gratis wifi-netwerk, er zijn computers beschikbaar, we hanteren ruime openingstijden en studenten krijgen €5,- korting op een jaarabonnement. En met een lekkere coffee-to-go van STEK gaat dat studeren nog beter!