Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 145)

 • Nominatie Beste Bibliotheek! Bekijk details

  1 september 2021

  We zijn genomineerd voor Beste Bibliotheek! Samen met vier collega-bibliotheken zijn we op de zogenaamde shortlist voor deze mooie toekenning geplaatst. Het is alvast een prachtige waardering waar we samen, de Bibliotheek Venlo met alle inwoners van Venlo, aan hebben bijgedragen.

  Bekijk details van Nominatie Beste Bibliotheek!

 • Stadsbibliotheek op zondag geopend Bekijk details

  29 mei 2021

  Vanaf zondag 30 mei is de Stadsbibliotheek ook op zondag geopend en wel van 12.00 tot 17.00 uur. Dat betekent dat je hier meer dan 70 uur per week kunt ontmoeten, ontdekken, studeren, beleven, informeren, lezen en verblijven. Iedere dag kan een biebdag zijn, hoe fijn is dat. Welkom!

  Bekijk details van Stadsbibliotheek op zondag geopend

 • De trotse winnaars van de Limburgse finaleronde van de Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

  22 april 2021

  Vanuit de ECI Cultuurfabriek in Roermond vond op 21 april LIVE de finale plaats van de Limburgse voorleeswedstrijd. Een groots hybride festijn, zowel in het theater voor de finalisten, als voor de fans, het publiek thuis - te volgen via de livestream, zoals bij L1. Ook voorleestalent uit de gemeente Venlo was natuurlijk present. Mét knap resultaat!

  Bekijk details van De trotse winnaars van de Limburgse finaleronde van de Nationale Voorleeswedstrijd

 • Gemeenschapshuis De Hamar geopend voorhet gebruik van de nieuwe pinautomaat Bekijk details

  21 april 2021

  Na maanden van sluiting opent de Hamar met ingang van woensdag 21 april weer haar deuren zodat de Belfeldse bevolking gebruik kan maken van de nieuwe pinautomaat in de bibliotheek.

  Bekijk details van Gemeenschapshuis De Hamar geopend voorhet gebruik van de nieuwe pinautomaat

 • "Wie leest hoeft zich nooit te vervelen." Paul van Loon ‘Zoomt’ in op leesplezier met Venlose leerlingen Bekijk details

  7 april 2021

  Kinderboekenschrijver Paul van Loon (bekend van o.a. Dolfje Weerwolfje, Meester Kikker en De Griezelbus-serie) zit 35 jaar in het vak. Met zijn humoristische griezel- en fantasieverhalen (‘grumor-verhalen’) weet hij al 35 jaar leesgrage kinderharten te stelen. Van Loon is ambassadeur van organisaties die het belang van leesplezier onderstrepen en die zich inzetten om laaggeletterdheid tegen te gaan. Dit schrijversbezoek is een initiatief van de Bibliotheek Venlo.

  Bekijk details van "Wie leest hoeft zich nooit te vervelen." Paul van Loon ‘Zoomt’ in op leesplezier met Venlose leerlingen

 • Kleur eenzaamheid Positief Bekijk details

  29 maart 2021

  ‘Wanneer gaf je voor het laatst extra aandacht aan iemand die eenzaam is?’ Met die vraag ging Eray, 16 jaar, samen met de Venlose kunstenaar Gies Backes aan de slag om een kunstwerk te maken dat mensen die eenzaam zijn hoop kan geven. Hiermee willen ze gehoor geven aan de oproep van Cultuurimpuls Venlo om aandacht te vragen voor de vele mensen die eenzaam zijn. Onze directeur, Geja Olijnsma, nam vandaag het originele kunstwerk in ontvangst.

  Bekijk details van Kleur eenzaamheid Positief

 • Cursussen Digisterker en Klik & Tik binnenkort van start in de dorpskernen Bekijk details

  17 maart 2021

  De computer is niet meer weg te denken en tegenwoordig worden steeds meer zaken online geregeld. Het kan daarom best lastig zijn, je weg hierin te vinden. De cursus Klik & Tik en DigiSterker worden al lange tijd gegeven in de Stadsbibliotheek. Wanneer de coronamaatregelen het weer toelaten, worden de cursussen daarnaast óók aangeboden in Arcen, Belfeld, Blerick, Tegelen en Velden.

  Bekijk details van Cursussen Digisterker en Klik & Tik binnenkort van start in de dorpskernen

 • Hulp bij je belastingaangifte (op afspraak) mogelijk in maart & april Bekijk details

  12 maart 2021

  Als je in januari of februari een brief hebt gekregen van de Belastingdienst, moet je waarschijnlijk belastingaangifte doen. Dit gebeurt online met behulp van je DigiD. Vind je het ingewikkeld om dat zelf te regelen? Dat is best begrijpelijk. De speciaal geschoolde vrijwilligers van de Bibliotheek Venlo helpen je hier graag bij.

  Bekijk details van Hulp bij je belastingaangifte (op afspraak) mogelijk in maart & april

 • Write Now 2020-winnaar Jordi Lammers schrijft verhaal speciaal voor de bieb Bekijk details

  10 maart 2021

  De Venrayse Jordi Lammers won de landelijke schrijverswedstrijd Write Now! in 2020. Dit rake verhaal schreef hij in het kader van de Boekenweek, die is verplaatst naar de zomer. Het is een cadeautje voor alle leesliefhebers, die in deze gekke tijden de bieb (meer) moeten missen.

  Bekijk details van Write Now 2020-winnaar Jordi Lammers schrijft verhaal speciaal voor de bieb

 • De top 3 van ... schrijver Anouk Ellen Susan Bekijk details

  25 februari 2021

  Schrijver Anouk Ellen Susan is één van de gasten tijdens de eerste editie van Studium Generale op 2 maart. Met een Nederlandse vader en een Duitse moeder zijn de twee talen haar met de paplepel in gegoten. Als Nederlandse die in Duitsland woont en werkt, weet ze inmiddels veel over de overeenkomsten en verschilen tussen beide buurlanden. Ze schreef hierover het boek Lekker Anders. Speciaal voor het Duitsland Niederlande Huis stelt Anouk Ellen Susan als groot fan van Duitse kunst, cultuur en literatuur...

  Bekijk details van De top 3 van ... schrijver Anouk Ellen Susan