Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 151)

 • Tijdelijk minder activiteiten Bekijk details

  30 november 2021

  De Bibliotheek is open voor het lenen van boeken, lekker lezen, informatie halen, studeren en werken. Om het aantal contactmomenten te verminderen annuleren we een deel van de activiteiten. De activiteitenkalender voor december vervalt hiermee en in de agenda op deze website zie je welke activiteiten wel nog doorgaan. Dit zijn de 1 op 1 activiteiten zoals spreekuren en activiteiten die we online kunnen aanbieden.

  Bekijk details van Tijdelijk minder activiteiten

 • De bieb en corona Bekijk details

  27 november 2021

  De bieb is open en dat is het allerbeste nieuws. We blijven die fijne plek om boeken te lenen, lekker een krant of tijdschrift te lezen, te studeren en nog veel meer. De regels voor een bezoek zorgen ervoor dat we ook veilig open kunnen blijven. Een mondkapje is vanaf 13 jaar verplicht tijdens verplaatsingen door de Bibliotheek. Ook houden we 1,5 meter afstand. Dit betekent dat er in de Stadsbibliotheek minder werkplekken beschikbaar zijn. Via Bieb Werkt kun je gemakkelijk en snel een plek reserveren.

  Bekijk details van De bieb en corona

 • Prijs! Victorine van Schaick initiatiefprijs Bekijk details

  25 november 2021

  We vieren een klein maar wel trots feestje deze week, want we hebben met ons prachtige project PLEK3 de Victorine van Schaick initiatiefprijs in de wacht gesleept! Een mooie beloning voor ons enthousiaste PLEK3 team en voor alle kinderen, vrijwilligers en organisaties die verbonden zijn of waren aan PLEK3.

  Bekijk details van Prijs! Victorine van Schaick initiatiefprijs

 • Tentoonstelling Stadsbibliotheek | Herstart en Wederopbouw Bekijk details

  19 november 2021

  Van 18 november tot en met 9 december is in de Stadsbibliotheek de tentoonstelling 'Herstart en Wederopbouw aan beide zijden van de grens' te zien. Over de invloed van de Tweede Wereldoorlog op de ontwikkeling van tien steden in onze grensregio, waaronder Venlo.

  Bekijk details van Tentoonstelling Stadsbibliotheek | Herstart en Wederopbouw

 • Healthy Building Network Bekijk details

  18 november 2021

  Binnenkort volgt de officiële aftrap van onze samenwerking binnen het Healthy Building Network (HBN). We doen dit euregionaal, namelijk samen met de Bibliotheken Viersen, Möngengladbach, Krefeld en de gemeente Venlo. Gisteren werd alvast een zogenaamde focustafel ingericht en ontvingen we een aantal boeken om toe te voegen aan onze collectie rondom dit thema.

  Bekijk details van Healthy Building Network

 • Bibliotheek Kerkrade Beste Bieb 2021 Bekijk details

  2 november 2021

  We feliciteren de Bibliotheek Kerkrade die op 2 november tot Beste Bibliotheek 2021 is uitgeroepen. De jury kende de prijs aan onze collega's in Kerkrade toe op basis van de mooie ontwikkelingen die deze Bibliotheek de afgelopen jaren heeft doorgemaakt in hun nieuwe gebouw en hun betekenis voor Kerkrade en omgeving. Ook voor de Bibliotheek Venlo had de jury lovende woorden.

  Bekijk details van Bibliotheek Kerkrade Beste Bieb 2021

 • Nominatie Beste Bibliotheek! Bekijk details

  1 september 2021

  We zijn genomineerd voor Beste Bibliotheek! Samen met vier collega-bibliotheken zijn we op de zogenaamde shortlist voor deze mooie toekenning geplaatst. Het is alvast een prachtige waardering waar we samen, de Bibliotheek Venlo met alle inwoners van Venlo, aan hebben bijgedragen.

  Bekijk details van Nominatie Beste Bibliotheek!

 • Stadsbibliotheek op zondag geopend Bekijk details

  29 mei 2021

  Vanaf zondag 30 mei is de Stadsbibliotheek ook op zondag geopend en wel van 12.00 tot 17.00 uur. Dat betekent dat je hier meer dan 70 uur per week kunt ontmoeten, ontdekken, studeren, beleven, informeren, lezen en verblijven. Iedere dag kan een biebdag zijn, hoe fijn is dat. Welkom!

  Bekijk details van Stadsbibliotheek op zondag geopend

 • De trotse winnaars van de Limburgse finaleronde van de Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

  22 april 2021

  Vanuit de ECI Cultuurfabriek in Roermond vond op 21 april LIVE de finale plaats van de Limburgse voorleeswedstrijd. Een groots hybride festijn, zowel in het theater voor de finalisten, als voor de fans, het publiek thuis - te volgen via de livestream, zoals bij L1. Ook voorleestalent uit de gemeente Venlo was natuurlijk present. Mét knap resultaat!

  Bekijk details van De trotse winnaars van de Limburgse finaleronde van de Nationale Voorleeswedstrijd

 • Gemeenschapshuis De Hamar geopend voorhet gebruik van de nieuwe pinautomaat Bekijk details

  21 april 2021

  Na maanden van sluiting opent de Hamar met ingang van woensdag 21 april weer haar deuren zodat de Belfeldse bevolking gebruik kan maken van de nieuwe pinautomaat in de bibliotheek.

  Bekijk details van Gemeenschapshuis De Hamar geopend voorhet gebruik van de nieuwe pinautomaat