Welkom

Zowel de Stadsbibliotheek als de vestigingen in Belfeld, Blerick, Tegelen en Venlo zijn weer open. Wel werken we met aangepaste openingstijden. Tijdens deze openingsuren zijn steeds medewerkers aanwezig:

• Stadsbibliotheek: Maandag tot en met vrijdag van 08:30 - 17:00 uur en zaterdag van 09:00 - 17:00 uur.
  • Belfeld & Blerick: Woensdag van 13:00 - 17:00 uur
  • Tegelen: Woensdag van 13:00 - 17:00 uur en zaterdag van 09:30 - 13:00 uur
  • Velden: Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur (medewerker aanwezig op woensdag van 13.00 - 17.00 uur)
  • Arcen: Vrijdag van 15:00 - 17:00 uur (hier is niet altijd een medewerker aanwezig)

Dienstverlening in de vestigingen en waarmee mag je rekening houden:
Een bezoek aan de Bibliotheek

Resultaat 1 - 10 (van 114)

• Provinciale voorleeskampioenen letterlijk in het zonnetje gezet

4 juni 2020

Jaarlijks zijn de Nationale Voorleeswedstrijd voor het basisonderwijs, de PABO-studenten en Read 2 Me! voor middelbare scholieren een hoogtepunt voor voorleestalent uit alle windstreken. Vanwege corona werd de provinciale finale dit jaar in Limburg en Brabant op alternatieve wijze georganiseerd. De virtuele technologie hielp daarin een aardig handje mee.

Bekijk details van Provinciale voorleeskampioenen letterlijk in het zonnetje gezet

• Kans maken op een Zoom-sessie met bestsellerauteur Karin Slaughter?

29 mei 2020

De Spannende Boeken Weken komen er weer aan. Tegelijk met het Vakantielezen, halen we tussen 1 en 21 juni ons lezershart nog eens extra op. Zeker voor liefhebbers van thrillers, detectives en alles wat spannend is, halen we alles uit de kast. Letterlijk!

Bekijk details van Kans maken op een Zoom-sessie met bestsellerauteur Karin Slaughter?

• Meer geld voor onze bieb

28 mei 2020

De afgelopen tijd hebben we ons sterk gemaakt voor een financieel sterke Bibliotheek Venlo. Een Bibliotheek die met haar programmering van betekenis is voor stad en kernen. We hebben als bieb veel bereikt voor de informele educatie van de inwoners van Venlo. De afgelopen jaren hebben we een een breed programma geboden met kennis, informatie en culturele elementen. De financiële middelen stonden alleen niet in verhouding tot onze resultaten, het was twee voor twaalf.

Bekijk details van Meer geld voor onze bieb

• Werken aan je soft skills en digitale vaardigheden met de Online Bibliotheek

27 mei 2020

Vanaf nu kun je direct aan de slag met online trainingen. Je hebt keus uit 28 cursussen, allemaal gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Verbeter je vaardigheden op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Of volg een cursus Digitale fotografie, Yoga, Mindfullness, Sporten en bewegen, Gezond eten, of de korte cursus Geluk.

Bekijk details van Werken aan je soft skills en digitale vaardigheden met de Online  Bibliotheek

• VVV Foundation en De Bibliotheek Venlo 'laten boeken zwerven'

15 mei 2020

De VVV Foundation draagt er samen met Bibliotheek Venlo aan bij om meer boeken ‘te laten zwerven’ in Venlo en omstreken. VVV en de Bibliotheek Venlo werken al samen op het gebied van het leesbevorderingsproject Scoor een Boek. In het kader van dit project ondersteunen beide instanties nu gezamenlijk Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Bekijk details van VVV Foundation en De Bibliotheek Venlo 'laten boeken zwerven'

• De Bieb is open!

8 mei 2020

Zowel de Stadsbibliotheek als de vestigingen in Belfeld, Blerick, Tegelen en Velden zijn weer open. Wel werken we op dit moment nog met aangepaste openingstijden. De vestiging in Velden volgt eind deze maand. Welkom in de Bibliotheek Venlo, fijn dat we jou weer mogen begroeten.

Bekijk details van De Bieb is open!

• Sef Derkx vertelt: 75 jaar vrijheid in Venlo

4 mei 2020

Sef Derkx duikt al jaren in persoonlijke verhalen en beelden uit de Tweede Wereldoorlog. Wat hij ontdekt deelt hij op zijn kenmerkende, verhalende manier met ons. Afgelopen donderdag hadden we graag naar hem geluisterd in de Stadsbibliotheek. Helaas is dit momenteel niet mogelijk, onze bieb is immers nog steeds gesloten. Op deze pagina delen we daarom zijn relaas over de bevrijding van Venlo.

Bekijk details van Sef Derkx vertelt: 75 jaar vrijheid in Venlo

• Donorregistratie

27 april 2020

Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister. Het is belangrijk dat je een keuze invult. Dan weet je familie, partner of vriend(in) of je na je overlijden orgaan- en weefseldonor wilt worden.

Bekijk details van Donorregistratie

• STEK hoort graag van jou!

22 april 2020

Zodra de deuren weer open mogen en er weer gasten mogen worden ontvangen, wil STEK graag meer kennis over eten, drinken en gezondheid delen met de inwoners van Venlo. Deze oproep is speciaal bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar. STEK is benieuwd naar jouw ideeën, behoeftes en ervaringen. Welke activiteiten vind jij de moeite waard? Waar lopen je kinderen helemaal warm voor, en waarvoor helemaal niet?

Bekijk details van STEK hoort graag van jou!

• Informatie over het coronavirus

21 maart 2020

Ook - en vooral - nu onze vestigingen weer open gaan volgen we de richtlijnen van de Rijksoverheid rondom het coronavirus. Op deze pagina vind je informatie over het coronavirus. Ken je mensen in jouw omgeving die moeilijk kunnen lezen en schrijven? Help hen met het begrijpen van de informatie. Gebruik hiervoor de video onderaan deze pagina. Ook is informatie in meerdere talen beschikbaar.

Bekijk details van Informatie over het coronavirus