Resultaat 1 - 10 (van 195)

• Zondagopening vervalt per 1 januari 2018

22 november 2017

Met ingang van het nieuwe jaar is de Stadsbibliotheek in het weekend alleen op zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur geopend. De opening op de eerste zondag van de maand vervalt. Van maandag tot en met vrijdag bent u van 08.30 uur tot 20.00 uur welkom. Met deze ruime openingstijden kunt u wekelijks 65,5 uur bij ons terecht en online 24/7. De openingstijden van de vestigingen in Arcen, Belfeld, Blerick, Tegelen en Velden blijven hetzelfde.

Bekijk details van Zondagopening vervalt per 1 januari 2018

• Opening Taalpunt Blerick

7 november 2017

Taalpunt Blerick opent 30 november

Bekijk details van Opening Taalpunt Blerick

• Word je voor 1 januari 2018 lid van de jarige bieb? Dan krijg je van ons een cadeautje!

31 oktober 2017

Wie jarig is trakteert en dat doen wij dan ook. Iedereen die dit jaar lid wordt van de bibliotheek (jaarabonnement, 18 jaar e.o.) ontvangt een cadeaubon van Leescafé 't Begienke t.w.v. € 7,50.

Bekijk details van Word je voor 1 januari 2018 lid van de jarige bieb? Dan krijg je van ons een cadeautje!

• Nederland Leest

30 oktober 2017

Het thema van Nederland Leest editie 2017 is ROBOTICA. Breng tussen 1 en 30 november een bezoek aan de bibliotheek en krijg het boek 'Ik, Robot' van Isaac Asimov cadeau. Op 23 november kun je met recensent Koen Eijkhout in de Stadsbieb meepraten over dit zeer actuele thema.

Bekijk details van Nederland Leest

• Gedicht voor de jarige bieb door Herman Verweij

26 oktober 2017

We worden verwend als jarige bibliotheek met heel veel cadeaus maar ook met prachtige woorden. Zoals dit gedicht van Herman Verweij dat hij speciaal schreef voor de 100-jarige bibliotheek.

Bekijk details van Gedicht voor de jarige bieb door Herman Verweij

• Kinderdichter

25 oktober 2017

De tienjarige Anna Titulaer mag zich onze allereerste junior huisdichter noemen! Anna schrijft prachtige gedichten en zal iedere maand een gedicht voor de bieb maken dat wij op deze website publiceren.

Bekijk details van Kinderdichter

• Ons cadeau aan de stad

24 oktober 2017

Wie jarig is krijgt cadeautjes maar mag deze ook uitdelen. Samen met een aantal sponsoren geven we Venlo daarom een 'digitafel' cadeau.

Bekijk details van Ons cadeau aan de stad

• Nieuwe interessante vakbladen in de Bibliotheek

17 oktober 2017

Bibliotheek Venlo heeft een proefabonnement genomen op enkele vakbladen die interessant kunnen zijn voor o.a. ondernemers. Het Fiscaalrendement, FA Rendement, MT Rendement en Marketing Rendement zijn nu beschikbaar voor onze klanten. (Het proefabonnement loopt tot 1 december 2017)

Bekijk details van Nieuwe interessante vakbladen in de Bibliotheek

• Kidzpanel is rond, 25 oktober maken we de namen bekend

12 oktober 2017

Wat was het spannend vorige week zaterdag, het speeddaten met alle Kidzpanel-sollicitanten. De vijf kinderen die deze uitnodiging in hun mail vonden maken een jaar lang deel uit van ons Kidzpanel en helpen ons om de jeugdbieb helemaal top te gaan maken.

Bekijk details van Kidzpanel is rond, 25 oktober maken we de namen bekend

• Opfriscursus Nederlands online

9 oktober 2017

'Mein Nederlands is best goet, beter als ik had gedachtd'.... Zo'n vaart zal het met de taalfouten niet lopen maar een korte opfriscursus is nooit weg. Toch weer even helder op het netvlies waar je een d of t schrijft en hoe het ook alweer zal met 'als' en 'dan' of 'hen' en 'hun'.

Bekijk details van Opfriscursus Nederlands online