Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 124)

 • Wij zoeken gastvrije vrijwilligers voor de vestigingen en het corona-deurbeleid in de Stadsbibliotheek

  7 oktober 2020

  Heb jij interesse in een nieuwe vrijwilligersfunctie voor langere tijd, of ken je iemand die hier wel oor naar heeft? Wij zijn hard op zoek naar een aantal gastvrouwen/gastheren op één of meerdere vestigingen. Daarnaast zoeken wij tijdelijk extra vrijwilligers om ons te ondersteunen bij het corona-deurbeleid in de Stadsbibliotheek.

  Bekijk details van Wij zoeken gastvrije vrijwilligers voor de vestigingen en het corona-deurbeleid in de Stadsbibliotheek

 • Breaking news: Plek 3 is geopend!

  25 september 2020

  Wow, wat zijn we blij en trots op PLEK 3! Vandaag officieel geopend door Mia, Milan en Natasza van OBS Harlekijn. Een derde leeromgeving (naast thuis en school) voor het ontwikkelen van taal en talenten. Voor kinderen die net iets extra's nodig hebben. En dat gunnen we heel veel kinderen in Venlo. Welkom bij Plek 3!

  Bekijk details van Breaking news: Plek 3 is geopend!

 • Mijn Menu en Catalogus tijdelijk niet bereikbaar

  21 september 2020

  We voeren dinsdag 22 september tussen 05.00 uur en 09.00 uur een update van ons bibliotheeksysteem uit. Dat betekent dat zowel de catalogus als Mijn Menu deze vroege ochtend vier uur lang niet bereikbaar zijn. Vanaf 09.00 uur kun je weer aan de slag met lenen, verlengen enzovoort. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

  Bekijk details van Mijn Menu en Catalogus tijdelijk niet bereikbaar

 • Terugblik op de Week van Lezen en Schrijven | Een verslag van onze communicatie-stagiaire

  13 september 2020

  Afgelopen week was het de week van Lezen en Schrijven. Ook de Bibliotheek Venlo deed hier aan mee. De Bibliotheek heeft in samenwerking met Cubiss een campagne gehouden om laaggeletterdheid meer onder de aandacht te brengen door middel van herkenbare situaties op posters en op social media. Deze campagne heeft de hele week geduurd. Uit de reacties bleek dat het onderwerp ongemerkt tóch behoorlijk leeft onder de Venlonaren.

  Bekijk details van Terugblik op de Week van Lezen en Schrijven | Een verslag van onze communicatie-stagiaire

 • Senia zoekt leesgrage nieuwe leden

  20 augustus 2020

  Heb je juist nu, in deze coronaperiode, de tijd om mooie boeken te lezen en de behoefte om je leeservaring met anderen te delen? Word dan lid van een Senia-leesclub, ontmoet nieuwe mensen en voer inspirerende gesprekken.

  Bekijk details van Senia zoekt leesgrage nieuwe leden

 • Deze zomer jouw place to bieb!

  10 juli 2020

  Je vervelen deze zomer? dacht het niet! Deze zonnige activiteitenprogramma's zijn leuk voor iedereen. Pak je agenda erbij en plan er lekker op los.

  Bekijk details van Deze zomer jouw place to bieb!

 • Bakkie doen?

  9 juli 2020

  Welkom terug in de bieb, we hebben je gemist. Gelukkig ben je weer terug bij ons, misschien zelfs al een tijdje. Met de versoepelingen van de regels zijn we deze zomer weer de bieb die jij gewend bent. Dat dit weer mogelijk is willen we graag samen met jou vieren. Mogen we jou daarom trakteren op een heerlijke kop koffie of thee van STEK?

  Bekijk details van Bakkie doen?

 • Oeps, foutje met de nieuwsbrief

  2 juli 2020

  Het verzenden van de info-mail ging niet helemaal vlekkeloos en daarom heb je een dubbel aantal mails van de Bibliotheek Venlo in jouw mailbox ontvangen. Onze excuses hiervoor. We hopen dat we je in ieder geval deze zomer een gratis kop koffie/cappuccino/latte of thee naar keuze mogen aanbieden in STEK. De voucher ligt voor jou klaar bij de klantenbalie.

  Bekijk details van Oeps, foutje met de nieuwsbrief

 • Kidz Science presenteert: Ontdek de wereld van het 3D-printen

  12 juni 2020

  Techni-geeks en hersen-kraak-oplossers opgelet: dit is serious business! Heb jij al eens kennis gemaakt met een 3D-printer? Weet jij al welke duizend-en-één-mogelijkheden zo'n mooi apparaat in zich heeft? Binnenkort ontdekken we het samen met Hackerspace. Welkom bij Kidz Science!

  Bekijk details van Kidz Science presenteert: Ontdek de wereld van het 3D-printen

 • BoekStart nodigt ouder & kind uit om samen taal te beleven

  10 juni 2020

  Sinds maart 2019 is het project BoekStart onderdeel van onze dienstverlening. BoekStart; een samenwerking tussen Bibliotheken, kinderopvang en consultatiebureau's richt zich op ouders van het hele jonge kind.

  Bekijk details van BoekStart nodigt ouder & kind uit om samen taal te beleven