Resultaat 1 - 10 (van 105)

• Informatie over het coronavirus

21 maart 2020

Met de sluiting van onze vestigingen volgen we de richtlijnen van de Rijksoverheid rondom het coronavirus. Op deze pagina vind je informatie over het coronavirus. Ken je mensen in jouw omgeving die moeilijk kunnen lezen en schrijven? Help hen met het begrijpen van de informatie. Gebruik hiervoor de video onderaan deze pagina. Ook is informatie in meerdere talen beschikbaar.

Bekijk details van Informatie over het coronavirus

• De Bibliotheek is tot en met 6 april gesloten | informatie en tips

13 maart 2020

De Stadsbibliotheek en de vestigingen in Venlo, Arcen, Belfeld, Blerick, Tegelen en Velden zijn in ieder geval tot en met maandag 6 april gesloten. Alle aankomende activiteiten zijn eveneens tot die geannuleerd. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Bekijk details van De Bibliotheek is tot en met 6 april gesloten | informatie en tips

• Kookliefhebbers gezocht voor het project Wijsheid uit de keuken

4 maart 2020

Oudere mensen weten nog wat koken is en wat goed eten is. En ze weten wat leven is. Annet Koerhuis gaat daarom op zoek naar 25 Limburgse ouderen om mee te koken, te eten en te praten. De verhalen en recepten worden gebundeld in een boek, zodat ze bewaard blijven voor nieuwe generaties. Een fotograaf maakt op locatie tijdens het koken en eten mooie foto’s.

Bekijk details van Kookliefhebbers gezocht voor het project Wijsheid uit de keuken

• Aftrap Scoor een Boek!

2 maart 2020

Scoor een Boek! is gestart! Op OBS Harlekijn gaf gedeputeerde Robert Housmans een prachtige voorzet aan jeugdspeler Stan Henderikx van VVV-Venlo en daarmee is het leesproject afgetrapt. Bekijk hier alvast het leuke filmpje waarmee alle 2500 kinderen in Noord- en Midden-limburg (750 in Venlo) het startsignaal kregen.

Bekijk details van Aftrap Scoor een Boek!

• Hans Teunissen nieuwe voorzitter raad van toezicht

2 maart 2020

Hans Teunissen is per 15 april 2020 de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de Bibliotheek Venlo. De voormalige gedeputeerde brengt een schat aan ervaring mee naar Venlo. Bibliotheken, onderwijs en digitalisering maakten bijna vier jaar lang deel uit van zijn portefeuille.

Bekijk details van Hans Teunissen nieuwe voorzitter raad van toezicht

• STEK de onbetwiste favoriet in de regio dankzij Waar Nederland Eet

28 februari 2020

Dat STEK een plek bij uitSTEK is om neer te strijken met een boekje of tijdschrift, wist menig bezoeker van de bieb natuurlijk al lang. Maar de huiskamer van de Stadsbibliotheek is meer. Veel meer.

Bekijk details van STEK de onbetwiste favoriet in de regio dankzij Waar Nederland Eet

• Scoor een Boek! trapt af in Venlo

28 februari 2020

Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. In Noord- en Midden Limburg zijn maar liefst vijf Bibliotheken samen de samenwerking aangegaan met Eredivisieclub VVV-Venlo.

Bekijk details van Scoor een Boek! trapt af in Venlo

• Alleen maar kampioenen op de Voorleeswedstrijd!

5 februari 2020

Woensdagmiddag 5 februari vulde de podiumzaal van de Stadsbibliotheek zich weer met popelende voorlees-kandidaten, juryleden en supporters. Iedereen maakte zich op voor de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. Spanning alom. Immers: voorlezen voor een publiek? Da's een vak apart.

Bekijk details van Alleen maar kampioenen op de Voorleeswedstrijd!

• De jeugdafdeling van de Stadsbibliotheek galmt na

23 januari 2020

We zijn er nog volop van aan het nagenieten: wat een geslaagde Open Dag van onze vernieuwde jeugdafdeling en wat fijn om zoveel jonge enthousiastelingen kennis te laten maken met al het moois dat de Bibliotheek te bieden heeft.

Bekijk details van De jeugdafdeling van de Stadsbibliotheek galmt na

• Wie dit leest kan helpen!

14 januari 2020

Eén op de vijf Limburgers heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden. De Bibliotheek Venlo kan hierbij helpen. Tijdens de spreekuren van het Huis van Informatie, of bijvoorbeeld met een cursus of een taalmaatje. Veel mensen weten dat niet. Ken jij iemand die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen of computeren? Help ons dan mee en breng diegene met ons in contact. Meld je aan op www.wieditleest.com of kom samen naar de bieb.

Bekijk details van Wie dit leest kan helpen!