Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 161)

 • Kom verder bij het Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

  30 september 2022

  Veel mensen in Nederland weten inmiddels dat het Informatiepunt Digitale Overheid bestaat. En dat je daar terecht kunt voor al je vragen over digitale overheidszaken. Maar nog niet iedereen denkt: ‘dit is iets voor mij’. Terwijl dat wél zo is!

 • Landelijke Week van Lezen en Schrijven: aandacht voor laaggeletterdheid Bekijk details

  7 september 2022

  Van 8 september tot en met 15 september zetten we tijdens de Week van Lezen en Schrijven laaggeletterdheid nog eens extra in de schijnwerpers. In Venlo is zo’n 23% van de inwoners laaggeletterd, tegenover een gemiddelde van 12% landelijk. Moeite hebben met lezen en schrijven - en vaak ook met rekenen en digitale vaardigheden - betekent dat deelname aan onze samenleving niet vanzelfsprekend en in veel gevallen zelfs nauwelijks mogelijk is.

 • Ook op het mbo een Bibliotheek op school Bekijk details

  31 augustus 2022

  Gilde Opleidingen haalt de Bibliotheek in huis! Een samenwerking waarmee we blij zijn en waar we trots op zijn. Op deze manier creëren we een laagdrempelige en rijke leesomgeving voor jongvolwassenen die lezen als basisvaardigheid goed kunnen gebruiken. Om een studie te kiezen, een sollicitatie te schrijven, financieel hun zaakjes te kunnen regelen. Kortom, om mee te kunnen doen en hun weg te vinden in onze samenleving.

 • Taalvragers: Omroep Venlo en Taalhuis Venlo presenteren serie rondom laaggeletterdheid Bekijk details

  25 mei 2022

  Niet goed Nederlands kunnen lezen en schrijven. Voor Nasser uit Syrië en Sandra uit Brazilië is dat de dagelijkse realiteit. Zij leren in een nieuw land een nieuwe taal. Maar ook Jan, geboren en getogen in Venlo, kon tot op hoge leeftijd alleen zijn eigen naam schrijven. In de gemeente Venlo is ruim 1 op de 5 mensen laaggeletterd. Een schrikbarend hoog getal, want niet goed kunnen lezen en schrijven betekent in veel gevallen ook dat digitale vaardigheden ontbreken.

 • "Wie sjoeën ós Limburgs is" Vandaag is onze Limburgse taal jarig Bekijk details

  23 maart 2022

  25 jaar geleden, op 23 maart 1997 werd de Limburgse taal erkent onder het ‘Europees Handvest voor regionale talen of talen van minderheden’. De erkenning onder dit handvest maakt dat het gebruik van de Limburgse taal, net als het Fries, Nedersaksisch, Jiddisch en het Sinti-Romanes in Nederland, in het openbare en persoonlijke leven wordt beschermd en aangemoedigd.

 • De BoekStartcoaches zijn weer op het consultatiebureau! Bekijk details

  15 maart 2022

  De coronamaatregelen zijn flink versoepeld en dat betekent dat je onze BoekStartcoaches weer op het consultatiebureau kunt ontmoeten. Annick, Petra, Doortje en Femke geven ouders van jonge kindjes informatie over het belang van voorlezen en hebben tal van tips om het voorlezen te ondersteunen.

 • Carnavalssluiting Bekijk details

  24 februari 2022

  Het mag allemaal weer uit de kast. De pekskes, de schmink, de verkleedspullen en de muziek. Wij wensen iedereen een heerlijk spontane vastelaovend. En voor de niet-vierders eventueel een fijne vakantie of 'gewoon' tot heel gauw weer. Onze vestigingen zijn (deels) gesloten, je vindt de aangepaste tijden hier:

 • De bieb zonder corona Bekijk details

  24 februari 2022

  Alle vestigingen zijn geopend en de beperkingen zijn grotendeels opgeheven. Dat betekent dat we weer volop aan de slag gaan met onze activiteiten en dat jij van harte welkom bent zonder mondkapje. Ook vervalt de 1,5 meter afstand en kan er dus weer op alle plekken gestudeerd en gewerkt worden. Blijf wel rekening houden met elkaar en heb je griep- of verkoudheidsklachten, stel dan je bezoek aan de bieb nog even uit.

 • Peuterbieb Stadsbibliotheek Venlo l Vastelaovend Bekijk details

  23 februari 2022

  Vanochtend stond de peuterbieb in het teken van Vastelaovend! BieBie, Boekenbeer en ons enthousiaste voorleesteam hebben er weer een onvergetelijke ochtend van gemaakt. Samen is er gezellig voorgelezen, gezongen en vooral heel veel gelachen. ''Ut waas TOP!"

 • Wij zoeken enthousiaste Taalvrijwilligers Bekijk details

  22 februari 2022

  Voor Taalhuis Venlo zijn we op zoek naar taalvrijwilligers die zowel fysiek als online taalvragers kunnen ondersteunen bij het beter leren spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Taalvrijwilliger Franz-Joseph Hirs neemt je graag mee in zijn rol als taalvrijwilliger en waarom het zo ontzettend leuk en waardevol is om te doen.

Paginanavigatie