Resultaat 1 - 10 (van 132)

• Het Duitsland Niederlande Huis presenteert: de vijf van ... Daan Doesborgh

21 januari 2021

Als je een dichter vraagt om een lijst te maken met favoriete Duitse auteurs, dan kan je verwachten dat er veel dichters op staan. De gehele top 3 bestaat dan ook uit dichters, maar ik heb over mijn hart gestreken en toch twee romanschrijvers toegevoegd. Die staan natuurlijk wel onderaan. We beginnen dan ook met nummer 5.

Bekijk details van Het Duitsland Niederlande Huis presenteert: de vijf van ... Daan Doesborgh

• Daelzicht opent dagbesteding in de Stadsbibliotheek

12 januari 2021

Leuk nieuws dat extra welkom is in deze coronatijd, we gaan in de Stadsbibliotheek samenwerken met de kanjer-cliënten van Daelzicht! De zorgorganisatie heeft met haar lunchroom en atelier al twee dagbestedingslocaties in Venlo en krijgt er in de kelder van de bieb een derde bij. Wij kijken uit naar een fijne samenwerking. Op deze pagina lees je het volledige bericht.

Bekijk details van Daelzicht opent dagbesteding in de Stadsbibliotheek

• Een nieuw jaar, een nieuw verhaal

22 december 2020

We sluiten een bewogen jaar af en beginnen het nieuwe jaar als een blanco boek dat wacht op onze verhalen, onze dromen en wensen. Dank je wel dat we jou het afgelopen jaar in onze vestigingen mochten begroeten. Dank ook voor de fijne gesprekken en de uitgesproken steun. We hopen dat onze deuren in 2021 heel veel dagen voor jou open kunnen staan.

Bekijk details van Een nieuw jaar, een nieuw verhaal

• Nieuw voor leden: tijdschriften online lezen

21 december 2020

De TijdschriftenBieb is een nieuwe, gratis app voor iedereen die lid is van de Bibliotheek. Met deze app kunnen Bibliotheekleden kennismaken met het online lezen van tijdschriften. De TijdschriftenBieb is een pilot van de online Bibliotheek voor ongeveer een half jaar.

Bekijk details van Nieuw voor leden: tijdschriften online lezen

• Mijn gereserveerde boeken afhalen tijdens de sluiting: waar & wanneer

16 december 2020

Alle vestigingen van de Bibliotheek Venlo zijn tot en met 9 februari gesloten vanwege de aangescherpte corona-maatregelen. Wél blijft het mogelijk om boeken te reserveren via Mijn Menu, en deze op speciale tijden op te halen. Vanaf woensdag 27 januari zijn de afhaaltijden in Venlo uitgebreid.

Bekijk details van Mijn gereserveerde boeken afhalen tijdens de sluiting: waar & wanneer

• Hoe houd je lol in lezen?

12 december 2020

Dat Bibliotheken lezen belangrijk vinden behoeft geen uitleg. We brengen het waar we kunnen onder de aandacht. We vinden het vooral belangrijk om ouders en kinderen te laten ervaren hoe leuk lezen kan zijn. Hoe fijn het is om samen te lezen of om voor te lezen.

Bekijk details van Hoe houd je lol in lezen?

• Een 'richtig' geslaagde editie van de Duitsland-Nederland-Pubquiz

3 december 2020

We kijken met een voldaan gevoel terug op de pubquiz van afgelopen zaterdag, 28 november. Maar liefst 26 teams streden om de eerste plaats. Eerlijk is eerlijk; de host -DJ St. Paul- maakte het de kandidaten niet bepaald gemakkelijk. Pittige vragen over de Duitse en Nederlandse cultuur en geschiedenis werden voorgeschoteld. Maar hee, het gaat ook om de uitdaging toch? Team Ut Pruuske (what's in a name?) gingen er vandoor met de felbegeerde eerste prijs.

Bekijk details van Een 'richtig' geslaagde editie van de Duitsland-Nederland-Pubquiz

• Vanaf 19 november toegang tot de collectie van alle aangesloten Limburgse bibliotheken | Mijn Menu tussen 14 en 19 november niet beschikbaar

12 november 2020

Ons bibliotheek-systeem wordt vernieuwd. Vanaf 19 november heb jij via Mijn Menu direct toegang tot de gehele collectie van alle aangesloten Limburgse bibliotheken. Dat maakt lenen vanuit andere locaties een stuk toegankelijker en bovendien makkelijker. Om ons systeem hierop voor te bereiden, is Mijn Menu tussen 14 en 19 november niet beschikbaar.

Bekijk details van Vanaf 19 november toegang tot de collectie van alle aangesloten Limburgse bibliotheken |  Mijn Menu tussen 14 en 19 november niet beschikbaar

• Wij zoeken gastvrije vrijwilligers voor de vestigingen en het corona-deurbeleid in de Stadsbibliotheek

7 oktober 2020

Heb jij interesse in een nieuwe vrijwilligersfunctie voor langere tijd, of ken je iemand die hier wel oor naar heeft? Wij zijn hard op zoek naar een aantal gastvrouwen/gastheren op één of meerdere vestigingen. Daarnaast zoeken wij tijdelijk extra vrijwilligers om ons te ondersteunen bij het corona-deurbeleid in de Stadsbibliotheek.

Bekijk details van Wij zoeken gastvrije vrijwilligers voor de vestigingen en het corona-deurbeleid in de Stadsbibliotheek

• Breaking news: Plek 3 is geopend!

25 september 2020

Wow, wat zijn we blij en trots op PLEK 3! Vandaag officieel geopend door Mia, Milan en Natasza van OBS Harlekijn. Een derde leeromgeving (naast thuis en school) voor het ontwikkelen van taal en talenten. Voor kinderen die net iets extra's nodig hebben. En dat gunnen we heel veel kinderen in Venlo. Welkom bij Plek 3!

Bekijk details van Breaking news: Plek 3 is geopend!