Resultaat 1 - 10 (van 240)

• Oktober is de Maand van de Geschiedenis

11 oktober 2018

Ontdek gisteren, begrijp vandaag. De Maand van de Geschiedenis, hét grootste historische evenement van Nederland, beleeft zijn vijftiende editie. Samen met honderden culturele, toeristische, literaire en mediaorganisaties brengen we geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders.

Bekijk details van Oktober is de Maand van de Geschiedenis

• Het is Kinderboekenweek!

2 oktober 2018

Van 3 tot en met 14 oktober staat 'vriendschap' centraal bij de leukste kinderboekenactiviteiten. Samen met De Maaspoort, Museum van Bommel van Dam en Kunstencentrum Venlo maken we er een Venloos Kinderboekenfeest van.

Bekijk details van Het is Kinderboekenweek!

• Week van de Alfabetisering

21 augustus 2018

Om laaggeletterdheid op de kaart te zetten organiseert de Stichting Lezen & Schrijven van 3 tot en met 9 september de Week van de Alfabetisering. In deze week organiseren we samen met de Taalcoaches Venlo een speciale editie van het Taalcafé en openen we met onze partners twee nieuwe Taalpunten, in Tegelen en in Venlo-Zuid!

Bekijk details van Week van de Alfabetisering

• Nieuw in de Stadsbibliotheek: STEK!

17 augustus 2018

Eefke Linssen en Kristel Kessels, de nieuwe uitbaters van het voormalig leescafé, hebben vandaag de naam van hun nieuwe uitdaging bekend gemaakt: STEK. Per 1 september wordt dit de plek voor lekker en gezond eten, heerlijke koffie en gezelligheid.

Bekijk details van Nieuw in de Stadsbibliotheek: STEK!

• Bibliotheek in Tegelen per 1 september op zaterdag geopend

3 augustus 2018

Vanaf 1 september is de Bibliotheek op het Wilhelminaplein in Tegelen op zaterdag geopend van 09.30 - 13.00 uur. We komen hiermee tegemoet aan de wens van onze klanten om ook in het weekend / buiten kantoortijden in de Bibliotheek terecht te kunnen. De openstelling gebeurt in samenwerking met de Rabobank die in de Bibliotheek op de zaterdagen een Rabo woonwinkel concept uitrolt voor hun klanten.

Bekijk details van Bibliotheek in Tegelen per 1 september op zaterdag geopend

• Leescafé in nieuwe handen

24 juli 2018

Per 1 september gaan Eefke Linssen en Kristel Kessels aan de slag als de nieuwe uitbaters van het Leescafé. Ze nemen het stokje over van Culinair Creatief, die de afgelopen jaren voor de lekkere koffie, broodjes en soep zorgde, maar zich meer op zijn corebusiness catering wil richten. Eefke en Kristel houden de naam van hun nieuwe uitdaging nog even geheim.

Bekijk details van Leescafé in nieuwe handen

• Zomertijden

28 juni 2018

In de Stadsbibliotheek ben je ook in juli en augustus zes dagen per week welkom. Ook in Blerick is er geen zomersluiting. Kijk voor de zomertijden van Arcen, Belfeld, Tegelen en Velden eerst even op onze website. Geniet van de zomer!

Bekijk details van Zomertijden

• Nieuwe Bibliotheek in Tegelen geopend!

15 juni 2018

De deuren stonden al sinds 1 juni open maar vandaag werd de Bibliotheek in Tegelen officieel geopend. Onze collega's Sanne en Sietse van PSW onthulden samen met wethouder Marij Pollux een kleurrijk schilderij voor de mooie nieuwe vestiging. Het was een prachtige dag met blije gezichten!

Bekijk details van Nieuwe Bibliotheek in Tegelen geopend!

• Tijdelijke vacature leesconsulent

12 juni 2018

Ben jij de bevlogen en ervaren leesexpert die kinderen met plezier laat lezen? Die scholen adviseert hoe zij de taal-, lees- en mediaontwikkeling van hun leerlingen kunnen bevorderen? Dan ben jij de leesconsulent die wij bij de Bibliotheek Venlo zoeken!

Bekijk details van Tijdelijke vacature leesconsulent

• Mariet Gorissen en de Mont Ventoux

7 juni 2018

Op zaterdag 30 juni, een symbolische dag, rijdt Mariet Gorissen, vrijwilliger in de Bibliotheek in Blerick, met haar handbike de Mont Ventoux op. 21 zware en steile kilometers lang, om geld in te zamelen om sporten voor mensen met een lichamelijke handicap mogelijk te maken.

Bekijk details van Mariet Gorissen en de Mont Ventoux