Resultaat 1 - 10 (van 161)

• Taalvragers: Omroep Venlo en Taalhuis Venlo presenteren serie rondom laaggeletterdheid Bekijk details

25 mei 2022

Niet goed Nederlands kunnen lezen en schrijven. Voor Nasser uit Syrië en Sandra uit Brazilië is dat de dagelijkse realiteit. Zij leren in een nieuw land een nieuwe taal. Maar ook Jan, geboren en getogen in Venlo, kon tot op hoge leeftijd alleen zijn eigen naam schrijven. In de gemeente Venlo is ruim 1 op de 5 mensen laaggeletterd. Een schrikbarend hoog getal, want niet goed kunnen lezen en schrijven betekent in veel gevallen ook dat digitale vaardigheden ontbreken.

Bekijk details van Taalvragers: Omroep Venlo en Taalhuis Venlo presenteren serie rondom laaggeletterdheid

• "Wie sjoeën ós Limburgs is" Vandaag is onze Limburgse taal jarig Bekijk details

23 maart 2022

25 jaar geleden, op 23 maart 1997 werd de Limburgse taal erkent onder het ‘Europees Handvest voor regionale talen of talen van minderheden’. De erkenning onder dit handvest maakt dat het gebruik van de Limburgse taal, net als het Fries, Nedersaksisch, Jiddisch en het Sinti-Romanes in Nederland, in het openbare en persoonlijke leven wordt beschermd en aangemoedigd.

Bekijk details van "Wie sjoeën ós Limburgs is" Vandaag is onze Limburgse taal jarig

• De BoekStartcoaches zijn weer op het consultatiebureau! Bekijk details

15 maart 2022

De coronamaatregelen zijn flink versoepeld en dat betekent dat je onze BoekStartcoaches weer op het consultatiebureau kunt ontmoeten. Annick, Petra, Doortje en Femke geven ouders van jonge kindjes informatie over het belang van voorlezen en hebben tal van tips om het voorlezen te ondersteunen.

Bekijk details van De BoekStartcoaches zijn weer op het consultatiebureau!

• Carnavalssluiting Bekijk details

24 februari 2022

Het mag allemaal weer uit de kast. De pekskes, de schmink, de verkleedspullen en de muziek. Wij wensen iedereen een heerlijk spontane vastelaovend. En voor de niet-vierders eventueel een fijne vakantie of 'gewoon' tot heel gauw weer. Onze vestigingen zijn (deels) gesloten, je vindt de aangepaste tijden hier:

Bekijk details van Carnavalssluiting

• De bieb zonder corona Bekijk details

24 februari 2022

Alle vestigingen zijn geopend en de beperkingen zijn grotendeels opgeheven. Dat betekent dat we weer volop aan de slag gaan met onze activiteiten en dat jij van harte welkom bent zonder mondkapje. Ook vervalt de 1,5 meter afstand en kan er dus weer op alle plekken gestudeerd en gewerkt worden. Blijf wel rekening houden met elkaar en heb je griep- of verkoudheidsklachten, stel dan je bezoek aan de bieb nog even uit.

Bekijk details van De bieb zonder corona

• Peuterbieb Stadsbibliotheek Venlo l Vastelaovend Bekijk details

23 februari 2022

Vanochtend stond de peuterbieb in het teken van Vastelaovend! BieBie, Boekenbeer en ons enthousiaste voorleesteam hebben er weer een onvergetelijke ochtend van gemaakt. Samen is er gezellig voorgelezen, gezongen en vooral heel veel gelachen. ''Ut waas TOP!"

Bekijk details van Peuterbieb Stadsbibliotheek Venlo l Vastelaovend

• Wij zoeken enthousiaste Taalvrijwilligers Bekijk details

22 februari 2022

Voor Taalhuis Venlo zijn we op zoek naar taalvrijwilligers die zowel fysiek als online taalvragers kunnen ondersteunen bij het beter leren spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Taalvrijwilliger Franz-Joseph Hirs neemt je graag mee in zijn rol als taalvrijwilliger en waarom het zo ontzettend leuk en waardevol is om te doen.

Bekijk details van Wij zoeken enthousiaste Taalvrijwilligers

• Deze voorleestoppers gaan naar de provinciale finale! Bekijk details

18 februari 2022

Afgelopen woensdagmiddag namen 10 voorlezers plaats op de roze stoel voor de regionale ronde van deze leeswedstrijd. 10 jongens en meisjes uit groep 7 en 8, verbonden door hun voorleeskunst die hen op een regenachtige middag naar Venlo had gebracht. Van al deze voorleestoppers gaat voor vier kinderen het avontuur nog door. Anne, Thijs, Lieve en Robin nemen opnieuw plaats op een voorleesstoel op 21 april in Roermond voor de provinciale finale. Een kleine terugblik op deze spannende maar vooral feestelijke...

Bekijk details van Deze voorleestoppers gaan naar de provinciale finale!

• Seniorenmatinee met Wim Daniëls Bekijk details

16 februari 2022

Afgelopen dinsdag konden we eindelijk weer, zoals vanouds, een Seniorenmatinee aanbieden. Schrijver Wim Daniëls was onze gast en Babs van Bree zorgde met haar gevoelige liedjes voor een sfeervolle muzikale bijdrage.

Bekijk details van Seniorenmatinee met Wim Daniëls

• Samen werken aan leesbevordering Bekijk details

15 februari 2022

Het verbeteren van de taalontwikkeling van leerlingen, dat is het doel van een samenwerking tussen de Venlose bibliotheek en Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken (OGVO). Roy Palmen, voorzitter van het college van bestuur van OGVO, en Geja Olijnsma van de Bibliotheek Venlo tekenden vandaag een overeenkomst om hier samen in op te trekken.

Bekijk details van Samen werken aan leesbevordering

Paginanavigatie