Resultaat 1 - 10 (van 89)

• Maak kennis met BioBuddi en de speciale BieBie-variant

23 oktober 2019

Tijdens de Peuterbieb Speciaal -en sinds kort permanent in de vernieuwde jeugdhoek- kun je kennis maken met een stukje bijzonder speelgoed van Venlose makelij.

Bekijk details van Maak kennis met BioBuddi en de speciale BieBie-variant

• De Boekenweek voor Jongeren

20 september 2019

De jaarlijkse Boekenweek voor Jongeren is alweer in volle gang. Een week in het teken van de mooiste boeken, speciaal voor jongeren van 15 tot en met 18 jaar en mét een speciaal geschenk. 3PAK is een bundel die lekker wegleest, met drie korte verhalen van een top- auteurs. Bibliotheek Venlo verspreidt 3PAK via de scholen en op andere plekken in en rondom de Bibliotheek.

Bekijk details van De Boekenweek voor Jongeren

• Samen terugkijken op de Week van de Alfabetisering

17 september 2019

Elk jaar organiseert Stichting Lezen en Schrijven de landelijke Week van de Alfabetisering. Een week waarbij er extra aandacht gevraagd wordt voor laaggeletterdheid. Zowel voor mensen die zelf dagelijks te maken hebben met de beperkingen ervan als ook voor hun omgeving kan het erg lastig zijn. Taboe, onduidelijkheid (wat ís het nu precies?) en onzichtbaarheid maken het een begrip dat lastig te vangen is. Taalhuis Venlo en Project BoekStart zorgden in samenwerking met de Bibliotheek Venlo en Stichting...

Bekijk details van Samen terugkijken op de Week van de Alfabetisering

• Extra aandacht voor laaggeletterdheid in Venlo tijdens de Week van de Alfabetisering

4 september 2019

Laaggeletterdheid komt voor bij één op de vijf Venlose inwoners. Vaak is het niet goed zichtbaar wanneer iemand moeite heeft met taal of rekenen Het Taalhuis Venlo zet zich in om laaggeletterdheid en de aanpak hiervan onder de aandacht te brengen. In het bijzonder tijdens de Week van de Alfabetisering; een campagne van Stichting Lezen en Schrijven.

Bekijk details van Extra aandacht voor laaggeletterdheid in Venlo tijdens de Week van de Alfabetisering

• Taalhuisvrijwilligers genomineerd voor TaalHeldenprijs

31 augustus 2019

Wat zijn we trots op onze Taalhuisvrijwilligers Miep Sijben en Anja Kuijpers! Ze maken kans op de Limburgse TaalHeldenprijs in de categorie Taalvrijwilliger.

Bekijk details van Taalhuisvrijwilligers genomineerd voor TaalHeldenprijs

• Kidzpanel 2019-2020

21 augustus 2019

Een nieuw schooljaar een nieuw Kidzpanel! Ben jij tussen de 9 en 13 jaar oud, hou je van spannende en grappige boeken en vloggen? Zit jouw hoofd vol met leuke ideetjes voor activiteiten? Kun jij jouw leeftijdsgenootjes laten zien hoe leuk de bieb kan zijn? Dan zoeken wij jou!

Bekijk details van Kidzpanel 2019-2020

• Taalhuis: nieuwe openingstijden

15 augustus 2019

Vanaf maandag 19 augustus ben je weer van harte welkom in het Taalhuis Venlo. Al vaker binnengelopen? Let dan even op de openingstijden, want deze zijn veranderd.

Bekijk details van Taalhuis: nieuwe openingstijden

• Vrijwilligers gezocht

13 augustus 2019

De Bibliotheek Venlo kan niet zonder vrijwilligers. Bij de start van dit nieuwe schooljaar zijn we dringend op zoek naar Taalhuisvrijwilligers en vrijwilligers voor BieBies Bus.

Bekijk details van Vrijwilligers gezocht

• Voorverkoop seniorenmatinee met Annejet van der Zijl & Jo Simons gestart

5 augustus 2019

In december moesten ze helaas afzeggen, maar we krijgen een herkansing op dinsdag 24 september. Dan verwelkomen we deze geliefde schrijfster die naast eigen, veelbekroonde non-fictie De val van Annika S. schreef met partner Jo Simons. Kaartjes kosten € 8,50 en zijn verkrijgbaar bij de balie van de Stadsbibliotheek.

Bekijk details van Voorverkoop seniorenmatinee met Annejet van der Zijl & Jo Simons gestart

• 'Lekker lezen in de zomer' met deze podcast

11 juli 2019

Hoe zorg je ervoor dat kinderen lekker doorlezen in de zomervakantie? Met leuke tips van én voor kinderen (en ouders)!

Bekijk details van 'Lekker lezen in de zomer' met deze podcast