Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 119)

 • Deze zomer jouw place to bieb!

  10 juli 2020

  Je vervelen deze zomer? dacht het niet! Deze zonnige activiteitenprogramma's zijn leuk voor iedereen. Pak je agenda erbij en plan er lekker op los.

  Bekijk details van Deze zomer jouw place to bieb!

 • Bakkie doen?

  9 juli 2020

  Welkom terug in de bieb, we hebben je gemist. Gelukkig ben je weer terug bij ons, misschien zelfs al een tijdje. Met de versoepelingen van de regels zijn we deze zomer weer de bieb die jij gewend bent. Dat dit weer mogelijk is willen we graag samen met jou vieren. Mogen we jou daarom trakteren op een heerlijke kop koffie of thee van STEK?

  Bekijk details van Bakkie doen?

 • Oeps, foutje met de nieuwsbrief

  2 juli 2020

  Het verzenden van de info-mail ging niet helemaal vlekkeloos en daarom heb je een dubbel aantal mails van de Bibliotheek Venlo in jouw mailbox ontvangen. Onze excuses hiervoor. We hopen dat we je in ieder geval deze zomer een gratis kop koffie/cappuccino/latte of thee naar keuze mogen aanbieden in STEK. De voucher ligt voor jou klaar bij de klantenbalie.

  Bekijk details van Oeps, foutje met de nieuwsbrief

 • Kidz Science presenteert: Ontdek de wereld van het 3D-printen

  12 juni 2020

  Techni-geeks en hersen-kraak-oplossers opgelet: dit is serious business! Heb jij al eens kennis gemaakt met een 3D-printer? Weet jij al welke duizend-en-één-mogelijkheden zo'n mooi apparaat in zich heeft? Binnenkort ontdekken we het samen met Hackerspace. Welkom bij Kidz Science!

  Bekijk details van Kidz Science presenteert: Ontdek de wereld van het 3D-printen

 • BoekStart nodigt ouder & kind uit om samen taal te beleven

  10 juni 2020

  Sinds maart 2019 is het project BoekStart onderdeel van onze dienstverlening. BoekStart; een samenwerking tussen Bibliotheken, kinderopvang en consultatiebureau's richt zich op ouders van het hele jonge kind.

  Bekijk details van BoekStart nodigt ouder & kind uit om samen taal te beleven

 • Provinciale voorleeskampioenen letterlijk in het zonnetje gezet

  4 juni 2020

  Jaarlijks zijn de Nationale Voorleeswedstrijd voor het basisonderwijs, de PABO-studenten en Read 2 Me! voor middelbare scholieren een hoogtepunt voor voorleestalent uit alle windstreken. Vanwege corona werd de provinciale finale dit jaar in Limburg en Brabant op alternatieve wijze georganiseerd. De virtuele technologie hielp daarin een aardig handje mee.

  Bekijk details van Provinciale voorleeskampioenen letterlijk in het zonnetje gezet

 • Kans maken op een Zoom-sessie met bestsellerauteur Karin Slaughter?

  29 mei 2020

  De Spannende Boeken Weken komen er weer aan. Tegelijk met het Vakantielezen, halen we tussen 1 en 21 juni ons lezershart nog eens extra op. Zeker voor liefhebbers van thrillers, detectives en alles wat spannend is, halen we alles uit de kast. Letterlijk!

  Bekijk details van Kans maken op een Zoom-sessie met bestsellerauteur Karin Slaughter?

 • Meer geld voor onze bieb

  28 mei 2020

  De afgelopen tijd hebben we ons sterk gemaakt voor een financieel sterke Bibliotheek Venlo. Een Bibliotheek die met haar programmering van betekenis is voor stad en kernen. We hebben als bieb veel bereikt voor de informele educatie van de inwoners van Venlo. De afgelopen jaren hebben we een een breed programma geboden met kennis, informatie en culturele elementen. De financiële middelen stonden alleen niet in verhouding tot onze resultaten, het was twee voor twaalf.

  Bekijk details van Meer geld voor onze bieb

 • Werken aan je soft skills en digitale vaardigheden met de Online Bibliotheek

  27 mei 2020

  Vanaf nu kun je direct aan de slag met online trainingen. Je hebt keus uit 28 cursussen, allemaal gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Verbeter je vaardigheden op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Of volg een cursus Digitale fotografie, Yoga, Mindfullness, Sporten en bewegen, Gezond eten, of de korte cursus Geluk.

  Bekijk details van Werken aan je soft skills en digitale vaardigheden met de Online Bibliotheek

 • VVV Foundation en De Bibliotheek Venlo 'laten boeken zwerven'

  15 mei 2020

  De VVV Foundation draagt er samen met Bibliotheek Venlo aan bij om meer boeken ‘te laten zwerven’ in Venlo en omstreken. VVV en de Bibliotheek Venlo werken al samen op het gebied van het leesbevorderingsproject Scoor een Boek. In het kader van dit project ondersteunen beide instanties nu gezamenlijk Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp.

  Bekijk details van VVV Foundation en De Bibliotheek Venlo 'laten boeken zwerven'