Boetevrije Bibliotheek

De Bibliotheek Venlo is een boetevrije bibliotheek. Wat betekent dat?

Geen te-laatgeld. Wel eventuele administratie- en materiaalkosten

Boeken, dvd’s en tijdschriften (we noemen dit met een verzamelwoord materialen) leen je voor een periode van 3 weken. Zijn de materialen niet gereserveerd, dan kun je deze nog twee keer verlengen. Elke keer voor een periode van 3 weken. In totaal kun je materialen dus tot 9 weken lenen. 

Je moet wel zelf op tijd zorgdragen voor het verlengen van materialen via Mijn Menu of bij de zelfservicebalie. 

Boetevrij wil zeggen dat we geen te-laatgelden rekenen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je de materialen weer terugbrengt, zodat andere leden er weer gebruik van kunnen maken.

We geven op deze pagina de gehele procedure weer zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Verreweg de meeste leden leveren hun materialen op tijd in. Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat je het vergeten bent of een boek even niet kunt vinden. 

Als service sturen we daarom een aantal keren een inleverherinnering. Pas daarna brengen we administratiekosten in rekening en een vergoeding voor de materialen. We moeten deze immers opnieuw aanschaffen zodat ze weer in onze collectie opgenomen kunnen worden. 

We gaan als volgt te werk

 1. Inleververzoek vóór afloop van de leenperiode

  Een paar dagen voor de inleverdatum krijg je van ons bericht. We attenderen je op de inleverdatum en voor welke boeken deze geldt.

 2. Inleververzoek na afloop van de leenperiode

  Heb je de materialen op de inleverdatum nog niet teruggebracht dan, krijg je een dag na deze datum een inleververzoek.

 3. Eerste herinnering

  Twee weken na de inleverdatum ontvang je een eerste herinnering waarin we je nogmaals attenderen op de in te leveren materialen.

We attenderen je op de kosten

 1. Tweede herinnering

  Vier weken na de inleverdatum ontvang je een laatste herinnering.
  Zien we de materialen hierna nog niet terug, dan volgt een eerste nota met €5,- administratiekosten en attenderen we je alvast op een eventuele vergoeding van de materialen. Ook kun je tijdelijk geen materialen meer lenen.

 2. Eerste nota

  Je ontvang een nota (factuur) voor het betalen van €5,- administratiekosten en voor de vergoeding van de materialen. Indien je de materialen inlevert blijven de kosten beperkt tot de
  administratiekosten. Na het inleveren van de boeken en het betalen van de administratiekosten kun je weer materialen lenen.

 3. Herhaalnota

  De materialen zijn nog niet ingeleverd en je hebt de eerste nota niet betaald. Je ontvangt een herhaalnota voor het betalen van een vergoeding voor de materiaalkosten en voor de €5,- administratiekosten die nog openstaan. Na betaling kun je weer materialen lenen.

Klantenservice

Op onze klantenservice pagina vind je antwoord op de meestgestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op. We staan je graag persoonlijk te woord.

Je kunt ons bereiken tijdens de openingstijden van de Stadsbibliotheek: 077-3512446
Of stuur ons een mail: info@bibliotheekvenlo.nl