De bieb en corona

Gepubliceerd op: 27 november 2021 10:05

De bieb is open en dat is het allerbeste nieuws. We blijven die fijne plek om boeken te lenen, lekker een krant of tijdschrift te lezen, te studeren en nog veel meer. De regels voor een bezoek zorgen ervoor dat we ook veilig open kunnen blijven. Een mondkapje is vanaf 13 jaar verplicht tijdens verplaatsingen door de Bibliotheek. Ook houden we 1,5 meter afstand. Dit betekent dat er in de Stadsbibliotheek minder werkplekken beschikbaar zijn. Via Bieb Werkt kun je gemakkelijk en snel een plek reserveren.

Basisregels

Naast het (verplicht) dragen van een mondkapje vragen we je de volgende basisregels op te volgen:

• blijf thuis bij klachten, stel je bezoek aan de Bibliotheek in dat geval uit
  • 1,5 meter is een veilige afstand, bescherm jezelf en anderen
  • desinfecteer je handen bij binnenkomst in de Bibliotheek
  • schud geen handen
  • hoest en nies in je elleboog

Mondkapje

Het mondkapje is verplicht voor bezoekers van 13 jaar en ouder en draag je als je in de Bibliotheek rondloopt. Als je zit kan het mondkapje af.

Werk- en studieplekken in de Stadsbibliotheek

Als we zitten houden we 1,5 meter afstand van elkaar. De werkplekken aan de publiekscomputers en de studieplekken zijn hierop aangepast. Je kunt jouw plek gratis reserveren via Bieb Werkt.

Openingstijden
De Stadsbibliotheek is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30 uur tot 20.00 uur.
Op zaterdag ben je welkom van 09.00 - 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

De horeca - en dus STEK in de Stadsbibliotheek - sluit om 17.00 uur.

De overige vestigingen sluiten vanaf zondag 28 november uiterlijk om 17.00 uur.

De Bibliotheken in Arcen, Velden, Belfeld en Blerick zijn gevestigd in gemeenschapshuizen en de Bibliotheek in Blerick in modehuis Berden, vandaar de sluiting om 17.00 uur.
De aangepaste openingstijden gelden in ieder geval tot en met zaterdag18 december.

Activiteiten
De actuele informatie over geplande activiteiten vind je steeds op deze website in de agenda. Het kan dus zijn dat activiteiten in verband met coronamaatregelen verplaatst of geannuleerd worden.

Coronatoegangsbewijs
Voor de activiteiten in de Stadsbibliotheek heb je geen coronatoegangsbewijs nodig. In STEK (horeca) is het kunnen tonen van de QR-code wel verplicht.

Online reserveren
Liever een zo kort mogelijk verblijf in de bieb? Reserveer dan jouw boeken online via mijn menu. Dan staan de boeken voor je klaar en hoef je deze alleen nog maar even af te halen. Reserveren is mogelijk voor alle vestigingen.

Heb je vragen?
Onze medewerkers helpen je graag.
Je kunt ons bereiken via:

info@bibliotheekvenlo.nl

• Hulp bij de CoronaCheckapp?

Je bent van harte welkom in de Stadsbibliotheek van maandag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

• Informatie van de Rijksoverheid

Je vindt alle informatie rondom corona op de website van de Rijksoverheid.

• Corona: Steffie legt het uit

Informatie over corona in woord en beeld. Steffie legt het uit in eenvoudige woorden en in meerdere talen: uitleg