Mariet Gorissen en de Mont Ventoux

Gepubliceerd op: 7 juni 2018 13:41

Op zaterdag 30 juni, een symbolische dag, rijdt Mariet Gorissen, vrijwilliger in de Bibliotheek in Blerick, met haar handbike de Mont Ventoux op. 21 zware en steile kilometers lang, om geld in te zamelen om sporten voor mensen met een lichamelijke handicap mogelijk te maken.

Wie houdt er nu niet van die prachtige Alpe d’Huez, die machtige berg waartegen duizenden wielrenners ieder jaar strijdbaar op fietsen? Met de ‘Nederlandse bocht’, geheel in oranje gekleurd wanneer Bauke Mollema of Wout Poels zwetend de talloze haarspeldbochten trotseren. Met de groene, beboste glooiingen, vanwaar je uitkijkt op besneeuwde toppen.

Wie houdt er nu niet van? Onze vrijwilliger Mariet Gorissen. Geef Mariet de Mont Ventoux maar, die andere legendarische berg, met zijn ruige maanlandschap. Een no-nonsenseberg: knallend naar boven, anders kun je het vergeten. Een berg van uitersten en met een onverwoestbaar karakter. Net als Mariet.

Op 30 juni 2014 veranderde het leven van Mariet volledig. Bij een mislukte rugoperatie liep ze een incomplete dwarslaesie op. Daarna volgde een lange revalidatie, waarbij Mariet merkte dat ze in een hokje werd geduwd. Een rustige bezigheid of hobby was echt beter voor haar. Maar als echte sportvrouw – tot haar 40e heeft ze op hoog niveau geturnd – kon ze het niet verkroppen stil te moeten blijven zitten. Dus ging ze in een handbike zitten.

Vanaf de eerste bocht die ze in de handbike nam, in 2016, voelde ze de vrijheid waarmee ze kon bewegen. En al gauw na haar ontdekking van de handbike had Mariet het verlangen om mensen in dezelfde situatie te steunen, vooral mensen op hogere leeftijd. Ze wil hen meegeven dat ze wel de sport van hun keuze kunnen doen en wil dit bovendien financieel mogelijk maken.

Daarom zamelt ze geld in door op 30 juni, precies 4 jaar na de operatie, de Mont Ventoux te overmeesteren. Meer weten? Of wil jij haar helpen? Kijk dan op www.keepmovingitspossible.nl.