Nederland Leest

Gepubliceerd op: 29 oktober 2018 20:17

Nederland Leest heeft in november 2018 Voeding als thema. Waarom de grootste openbare bibliotheken-campagne over eten gaat? Omdat wij zijn wat we eten.

Volgens de wereldberoemde schrijver Umberto Eco heeft voedsel zelfs de geschiedenis bepaald. Toen hem gevraagd werd wat in zijn ogen de belangrijkste uitvinding van de afgelopen duizend jaar was, antwoordde hij ‘De veredeling van bonen en peulen in de elfde eeuw. Hun toegenomen voedingswaarde zorgde dat mensen ouder werden, het heeft ons slimmer gemaakt en zo de Renaissance mogelijk gemaakt.’ (The Atlantic, 2013).

Voeding is met recht een prachtig thema voor deze editie van Nederland Leest. Dit jaar wordt er geen klassieke titel heruitgegeven maar het Geschenkboek Je bent wat je leest, met bijdragen over voeding van vijf specialisten: Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw. Ambassadeur van Nederland Leest, Ronald Giphart, schreef het voorwoord. Nederland Leest gaat donderdag 1 november van start. Vanaf die datum ligt het Geschenkboek voor iedereen in de Bibliotheek klaar en ben je van harte welkom om dit op te halen.