Week van de Alfabetisering

Gepubliceerd op: 21 augustus 2018 08:39

Om laaggeletterdheid op de kaart te zetten organiseert de Stichting Lezen & Schrijven van 3 tot en met 9 september de Week van de Alfabetisering. In deze week organiseren we samen met de Taalcoaches Venlo een speciale editie van het Taalcafé en openen we met onze partners twee nieuwe Taalpunten, in Tegelen en in Venlo-Zuid!

Programma Week van de Alfabetisering

Taalcafé: speciale editie!
Is Nederlands jouw tweede taal? Dan ben je zaterdag 1 september van harte welkom bij een speciale editie van ons maandelijkse Taalcafé. Deze keer oefenen we woordjes en zinnen met de LiedjeskastQuiz, dus het wordt een muzikale middag.
Ben je gewoon nieuwsgierig wat het Taalcafé is? Dan ben je ook welkom! Misschien word jij wel een van onze taalvrijwilligers.

Opening Taalpunt Tegelen
Een nieuw Taalpunt in Tegelen voor iedereen die beter Nederlands wil leren schrijven en lezen.
Zien we jou bij de feestelijke opening op maandag 3 september om 14.00 uur in De Haandert in Tegelen?

Opening Taalpunt Venlo-Zuid
En met het Taalpunt Venlo-Zuid erbij hebben we naast Taalhuis Venlo en Taalpunt Blerick al vier locaties in de gemeente Venlo waar je met je taalvraag terecht kunt.
Woensdag 5 september ben je om 10.00 uur welkom voor de feestelijke opening.

Laaggeletterdheid ook de rest van het jaar op de kaart

In de Bibliotheek Venlo besteden we ook de rest van het jaar veel aandacht aan laaggeletterdheid. Als je moeite hebt met lezen of schrijven kun je niet goed meedoen in de maatschappij. De grenzen van jouw taal zijn de grenzen van jouw wereld. Die grenzen willen wij zoveel mogelijk oprekken. Daarvoor organiseren we het hele jaar door activiteiten. Je bent welkom bij het Taalhuis en de Taalpunten voor advies. In het Taalcafé ontmoet je mensen met Nederlands als tweede taal en leer je samen Nederlands. We helpen je met een computercursus of met een digitale vraag. Kijk in onze agenda wanneer je het beste met je vraag kunt binnenlopen.

En op zoek naar een vrijwilligersbaan die veel voldoening geeft? Dan is taalvrijwilliger in het Taalhuis misschien iets voor jou. Loop gerust binnen en informeer naar de mogelijkheden.

Gedeputeerde Hans Teunissen vertelt over laaggeletterdheid en hoe je woorden en zinnetjes kunt oefenen met de LiedjesKast.