Provinciale finale Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 11 april 2018 12:47

Op maandag 16 april vinden de Limburgse provinciale finales van de Nationale Voorleeswedstrijd en Read2Me! plaats in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond. Venlo heeft maar liefst vier afgevaardigden die strijden voor een plek in de landelijke finale.

Floor Jongen (Basisschool De Zuidstroom) en Daan Wolters (School aan de Vijver) zijn de finalisten van de Venlose basisscholen die tijdens de Nationale Voorleeswedstrijd (voor groepen 7 en 8 van de basisschool) een plaats in de landelijke finale proberen te bemachtigen. De beste Limburgse voorlezer mag de provincie vertegenwoordigen bij de landelijke finale op 23 mei in Schouwburg Amstelveen. Dan bepaalt een vakkundige jury, onder leiding van Kinderboekenambasssadeur Monique Hagen, wie zich Nationale Voorleeskampioen 2018 mag noemen.

Voor Read2Me!, de voorleeswedstrijd voor brugklassers, gaan Niels Joppen en Chrisje Klasens van College Den Hulster in de voorleesstoel zitten. Wanneer een van hen de provinciale finale wint, kan diegene zich opmaken voor de landelijke finale op zaterdag 26 mei, die wordt gehouden in Podium Hoge Woerd in De Meern (Utrecht).

Wij wensen onze vier kanjers heel veel succes!