Opnieuw inloggen bij de Bibliotheek

Heb jij een servicebericht over een nieuw inlogsysteem ontvangen? Dan vragen we jou om eenmalig opnieuw in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Dat kan via de mobiele app of via de inlogknop op deze website. Gebruik je gebruikersnaam en wachtwoord zoals altijd. Ben je jouw wachtwoord vergeten of lukt het inloggen niet? Ga dan naar bibliotheek.nl/hulp-bij-inloggen. Je kunt hier onder andere een nieuw wachtwoord instellen.
Heb je andere vragen of hulp nodig? Bel ons gerust op 077-351 24 46 of stuur een mailtje naar info@bibliotheekvenlo.nl. We helpen je graag.

Samen werken aan leesbevordering

Gepubliceerd op: 15 februari 2022 18:00

Het verbeteren van de taalontwikkeling van leerlingen, dat is het doel van een samenwerking tussen de Venlose bibliotheek en Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken (OGVO). Roy Palmen, voorzitter van het college van bestuur van OGVO, en Geja Olijnsma van de Bibliotheek Venlo tekenden vandaag een overeenkomst om hier samen in op te trekken.

Het leesplezier van de middelbare scholieren staat voorop. Als ze plezier hebben in lezen, volgt ook de taalontwikkeling. Leerlingen van het Valuascollege en Den Hulster hebben al allemaal een biebpasje, waarmee ze zowel op school als in de bieb boeken kunnen reserveren. Het is de intentie om dat ook voor het Blariacumcollege te regelen.

Lezen is de basis van alle schoolprestaties en essentieel om mee te kunnen doen in onze kennismaatschappij', zegt Annelies Moers van OGVO. 'Naast uitbreiding van de woordenschat, het taalbegrip en taalgebruik, stimuleert het de sociaal-emotionele ontwikkeling, maakt het meer empathisch, zorgt het voor een betere inleving in anderen, biedt het rust en concentratie en stimuleert het creativiteit, fantasie en culturele ontwikkeling.'

De Bibliotheek Venlo zorgt ervoor dat docenten hun kennis over het belang van lezen vergroten en toegang krijgen tot een actuele en gevarieerde collectie. Medewerkers van de bieb bieden bovendien ondersteuning bij het samenstellen van het leesaanbod voor leerlingen. 'Jongeren op de middelbare school zijn niet gemakkelijk te porren om veel te lezen', vertelt bibliotheekdirecteur Geja Olijnsma. Het is daarom gewenst dat de lees- en mediaconsulenten op school advies geven over geschikte activiteiten en campagnes. 'Dat is nodig willen we ook echt resultaten boeken en kinderen meer en beter laten lezen.'