De Nationale Voorleeswedstrijd: en de winnaars zijn ...

Gepubliceerd op: 22 februari 2018 20:00

Floor Jongen (Basisschool De Zuidstroom), Daan Wolters (Basisschool School aan de Vijver), Tessa Vos (Basisschool Het Maasveld) en Tommaso Nillesen (Basisschool De Startbaan) hebben op woensdag 21 februari de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

Maar liefst 18 kandidaten uit groepen 7 en 8 van Venlose basisscholen streden met elkaar voor een plekje in de regionale finale. Deze zal zijn op 3 maart in de Bibliotheek Panningen. De jury, bestaande uit Geja Olijnsma, directrice van de Bibliotheek Venlo, Marian Hofstra van Boekhandel Koops en Timbe van Wersch, de kinderdirecteur van de Bibliotheek Venlo, had de taak om uit alle kandidaten vier winnaars te kiezen.

Terwijl El Magico het publiek vermaakte, trok de jury zich terug voor beraad. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord door juryvoorzitter Geja Olijnsma gesproken. De trotse winnaars: Floor Jongen, Daan Wolters, Tessa Vos en Tommaso Nillesen!