(Digi)taal vaardig

Gratis spreekuren en cursussen

(Digi)taal vaardig

Goed Nederlands lezen en schrijven. Met een computer kunnen werken. Met je eigen DigiD inloggen op websites van de overheid. Het is lang niet vanzelfsprekend dat je dit kunt en daar wil de Bibliotheek je graag bij helpen. Met goed advies, met een taalmaatje, met een computercursus of met een workshop. Als je helemaal bij de basis wilt beginnen of wanneer je al iets verder bent. In de Bibliotheek ben je welkom, ook als je geen lid bent. En natuurlijk gratis.

IDO

We zijn een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Dat betekent dat je bij ons terechtkunt met vragen over het digitaal regelen van overheidszaken. We helpen je met het zoeken naar de juiste digitale informatie of weten welke partner verder kan helpen.

Gratis spreekuren in alle vestigingen

Taalhuis Venlo

In het Taalhuis is iedereen met een taalvraag of een digitale vraag welkom.
Je krijgt advies of je kunt oefenen met een vrijwilliger. Het Taalhuis heeft een eigen website met informatie over locaties, spreekuren en mogelijkheden om te oefenen.  

Dit is jouw Taalhuis Venlo

Informatiepunt Bankzaken

Je kunt bij ons nu ook terecht voor vragen over bankzaken. Onze medewerkers bieden bijvoorbeeld ondersteuning bij vragen over digitaal betalen of bij het activeren van een bank-app. Kunnen wij jou niet verder helpen, dan kijken we samen bij welke partner dit wel mogelijk is.

Gratis spreekuren in Blerick en Tegelen


GRATIS CURSUSSEN BIJ DE BIBLIOTHEEK VENLO

Klik & Tik

Is internet voor jou nog onbekend terrein? Wil je graag meer weten over het gebruik van de computer of de tablet? In de gratis cursus Klik&Tik leer je typen, e-mailen en internetten. In je eigen tempo kun je thuis oefenen.
In Blerick start vanaf 6 mei een nieuwe crusus. Meld je aan via onze agenda of bel 077-2063023

Aanmelden

Digisterker

Een DigiD aanvragen en je weg vinden op de website van bijvoorbeeld de gemeente of het patiƫntenportaal van het ziekenhuis? Dat leer je snel en gemakkelijk in de gratis cursus Digisterker.
Nieuwe cursussen starten in Venlo (vanaf 17 mei), Tegelen (vanaf 21 mei) en Blerick (vanaf 28 mei). Meld je aan via onze agenda of bel 077-2063023 

Aanmelden

Nieuwsbrief | Samen Digitaal Sterker

Op de hoogte blijven van alle curssussen, workshops en overige informatie rondom digitalisering?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Samen Digitaal Sterker en ontvang iedere maand een overzicht van alle activiteiten en interessante leestips. Contactpersoon: Anke Jacobs community librarian digitale inclusie 077 - 2063023

Inschrijven voor onze nieuwsbrief


Wegwijs in Venlo: wie wat waar in de Sociale Kaart Venlo

Sociale Kaart

In de Sociale kaart Venlo vind je organisaties en instellingen waar je terechtkunt met een groot aantal vragen die spelen in het dagelijks leven. Financiƫle vragen, vragen over huurtoeslag, opvoeding etc. Maar ook informatie over organisaties die vrijwilligers nodig hebben, verenigingen waar je muziek kunt maken, waar je kunt sporten, schilderen etc. Kortom, alles wat er in de gemeente Venlo speelt op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs, gezondheidszorg, opvoeding, inburgering en sociale activering.

Naar de sociale kaart Venlo