Duitsland-Niederlande Huis

“Duitsland-Niederlande Huis wil leven Venlonaren én Duitse buren verrijken”

Het in 2020 gestarte Duitsland-Niederlande Huis – onderdeel van Bibliotheek Venlo – wil er op een laagdrempelige manier voor zorgen dat Nederlanders en Duitsers in het grensgebied meer over elkaar te weten komen en elkaar zo beter leren kennen. Nina Krockow is de projectleider.

contact


Speciaal geselecteerd voor jou

Duitstalig boekenplankje


Dit is het Duitsland-Niederlande Huis

Informatie

Biebcast l Cross Border studying and Entrepeneurship

Lotte gaat in gesprek met Janet Antonissen (Fontys) over het Euregio Campus Knowledge Region Project (what's in a name). Met studenten Maurice Schaffeld en Britt van Berkel komt studeren over de grens én ondernemerschap aan bod, en van Jan-Niclas Müller krijgen we advies hoe je van een goed idee een concreet businessplan maakt.

Naar de Biebcast

"Wo ist hier das Feestje?" Een online lezing over feesten & tradities aan beide grenszijden

Bekijk hier de replay van het webinar


De Bibliotheek Venlo werkt samen met

Interreg Deutschland Nederland

Healthy Building Network | Euregio RMN

Gratis Duits oefenen

Goethe-Institut Niederlande

Het Goethe-Institut heeft een uitgebreid digitaal aanbod ontwikkeld waarmee je gratis online Duits kunt leren en ervan verzekerd kunt zijn dat alles wat je leert correct is.
Of je nu in de “Deutschtrainer”wilt snuffelen aan de taal, met “Deutsch am Arbeitsplatz” jouw taalvaardigheid voor jouw werk wilt uitbreiden of met “Goetheinstut.Deutsch” op TikTok en Instagram leuke Duitse leertips voor tussendoor wilt krijgen – hier vind je het passende aanbod voor jouw taalniveau en leerbehoefte. 

Digitale boeken lenen – Onleihe

GRATIS! registreren en aanmelden

Onleihe is de digitale bibliotheek van het Goethe-Institut. Op dit moment kun je 23.000 Duitstalige eBooks, luisterboeken, materiaal voor studenten Duits, tijdschriften en kranten downloaden en online films bekijken. Dit geldt voor iedereen met een vaste woonplaats buiten Duitsland (de computer herkent het IP-adres).
Na aanmelding en activering van het aanbod kun je Onleihe op jouw pc, laptop of mobiel via de Onleihe-app (Android en iOS) gebruiken, waar en wanneer je maar wilt. 


Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de gemeente Venlo