Pinksteren 19 en 20 mei | aangepaste openingstijden

In het pinksterweekend van zondag 19 en maandag 20 mei zijn onze vestigingen gesloten, met uitzondering van Blerick. In de bibliotheek in 't Raodhoes kun je van 11.00 uur tot 18.00 uur terecht. In de online Bibliotheek ben je 24/7 welkom en reserveren en verlengen van boeken is eveneens altijd mogelijk via de inlog op deze website.

Dinsdag 21 mei staan we weer graag voor jou klaar. Fijn lang weekend!

Makkelijk Lezen Plein

Maak het jezelf gemakkelijk: MLP

Als je kind problemen heeft met lezen, is lezen meestal niet leuk. Dat is jammer, want om mee te komen op school en later in de maatschappij is lezen belangrijk!

In de bibliotheek krijgt je kind speciale aandacht. Leuke, spannende en makkelijk te lezen boeken staan samen met andere materialen op het Makkelijk Lezen Plein (MLP).  

De MLP-collectie

De collectie bestaat uit boeken, tijdschriften, strips en dvd’s. Deze zijn bedoeld om het leesplezier te bevorderen. 

Voor wie is het MLP?

De collectie is speciaal voor kinderen tussen de 8-12 jaar die moeite hebben met lezen, door verschillende oorzaken.
 

MLP-sticker

De materialen zijn op een aantrekkelijke manier gepresenteerd en zijn te herkennen aan de MLP-sticker.

Voorlichtingsavond

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden over problemen met lezen bij kinderen. Specialisten informeren je dan over de mogelijkheden voor jouw kind.

Kijk bij Activiteiten voor de eerstvolgende datum

Nieuw!

Meer nieuwe boeken

Lees én luister met Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus! Log in met je Bibliotheekaccount.  

 

Naar Yoleo

Het Makkelijk Lezen Plein

In dit filmpje legt onze medewerker uit wat het MLP precies is en hoe het de leesvaardigheid en het leesplezier van kinderen bevordert. Ook vertellen Miron en zijn moeder hoe zij het MLP ervaren

Superboek

Heb je een leesbeperking? En ben je onder de 18 jaar? Schrijf je dan gratis in bij Passend Lezen en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.

Naar Superboek

Boekentips van de redactie

Vragen over het MLP?

Stel ze in de bibliotheek aan onze medewerkers. Zij kunnen je adviseren over de juiste titels en hulpmiddelen voor je kind. Je kunt ook contact met ons opnemen via inlichtingen@bibliotheekzevendaal.nl.