De Bieb is open!

Gepubliceerd op: 8 mei 2020 20:09

Welkom in de Bibliotheek Venlo, fijn dat we jou weer mogen begroeten! Zowel de Stadsbibliotheek als de andere vestigingen zijn weer open. Deze zomer wel nog met aangepaste openingstijden. Ook vragen we je om rekening te houden met een aantal coronamaatregelen bij een bieb-bezoek.

Vanaf 6 juli zijn dit de voorlopige openingstijden per vestiging:

Stadsbibliotheek: Maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur en zaterdag van 09.00 - 17.00 uur

Arcen: Maandag en vrijdag van 10.00 uur -11.00 uur en van 13.00 - 16.30 uur.

Belfeld :Tot en met 19 juli: maandag tot en met vrijdag van 10.00 - 17.00 uur

Tussen 20 juli en 17 augustus: woensdag van 13.30 uur - 16.30 uur (de Hamar zelf is dan gesloten; alleen de bieb is geopend)

Blerick: Open tijdens openingstijden van Berden

Tegelen: Woensdag: 13.00 - 17.00 uur | Zaterdag: 09.30 - 13.00 uur

Velden: Dagelijks geopend van 09.00 - 17.00 uur

Afhalen van boeken die na 13 juli zijn gereserveerd: van 14 juli tot en met 16 augustus alleen in Venlo, Velden of Blerick. Geef bij je reservering aan in welke van deze drie vestigingen je jouw boeken wilt ophalen. Boeken die je vóór 14 juli al had gereserveerd en waarvan je een ophaalbericht hebt gekregen, kun je ophalen in de vestiging die in het bericht wordt genoemd.

Welke dienstverlening mag je in de vestigingen verwachten?

Stadsbibliotheek:

• Boeken lenen, inleveren en reserveren
  • Kranten en tijdschriften lezen aan onze leestafel
  • Studeren op een aangepast aantal werkplekken
  • Gebruikmaken van de PC's (alleen met lidmaatschap-pasje of internetpasje, maximaal 1 uur)
  • Kopiëren en printen (alleen met lidmaatschap-pasje of internetpasje)
  • Vragen stellen in het Huis van Informatie tussen 13:00 en 17:00 uur

Vestigingen

- Boeken lenen en inleveren

- Reserveren is mogelijk, maar tijdens de zomermaanden kan het wat langer duren voordat een boek er is.
Van 14 juli tot en met 16 augustus kunnen gereserveerde boeken alleen in Venlo of Blerick worden afgehaald.

Richtlijnen
Voor een bezoek aan de Bibliotheek in deze coronatijd geldt een aantal regels. We vragen je altijd om de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen.

• Kom niet naar de Bibliotheek als je verkoudheidsklachten of koorts hebt.
  • Samen zorgen we ervoor dat iedereen de ruimte krijgt, en steeds 1,5 meter afstand tot elkaar kan bewaren.
  • Het is belangrijk om bij binnenkomst je handen te desinfecteren.
  • Kom je voor de leestafel? Desinfecteer voordat je begint te lezen eerst je handen, en/of gebruik de handschoentjes.
  • Maak je eigen studieplek/pc-plek na gebruik zelf schoon met de doekjes die je bij de ingang krijgt.

En STEK is weer geopend! Uiteraard ook met de nodige aanpassingen. Neem lekker plaats en geniet van de vernieuwde kaart.

Er is gelukkig alweer veel mogelijk in de bieb. Als we ons houden aan de regels, blijft het coronavirus op afstand en kunnen we de dienstverlening nog verder uitbreiden.

Tot gauw dus in de Bibliotheek Venlo!