Extra aandacht voor laaggeletterdheid in Venlo tijdens de Week van de Alfabetisering

Gepubliceerd op: 4 september 2019 15:47

Laaggeletterdheid komt voor bij één op de vijf Venlose inwoners. Vaak is het niet goed zichtbaar wanneer iemand moeite heeft met taal of rekenen Het Taalhuis Venlo zet zich in om laaggeletterdheid en de aanpak hiervan onder de aandacht te brengen. In het bijzonder tijdens de Week van de Alfabetisering; een campagne van Stichting Lezen en Schrijven.

Laaggeletterdheid komt voor bij één op de vijf Venlose inwoners. Vaak is het niet goed zichtbaar wanneer iemand moeite heeft met taal of rekenen Het
Taalhuis Venlo zet zich in om laaggeletterdheid en de aanpak hiervan onder de aandacht te brengen.

Tijdens de Week van de Alfabetisering, dit jaar van 9 t/m 15 september, zijn er in en rondom Venlo diverse extra activiteiten georganiseerd om mensen op een laagdrempelige manier in contact te brengen met taal.

BieBies Bus brengt –mét inzet van wethouder Schatorjé- een bezoek aan verschillende Huizen van de Wijk. Hier genieten bewonersgroepen samen met
kleuters  van mooie voorleesverhalen. Bij de Bibliotheek van Tegelen spelen helden Woezel en Pip tijdens de landelijke aftrap de hoofdrol, met de presentatie van een speciaal uitgebracht  meertalig prentenboek. Taalcursisten gaan mee met een stadswandeling in eenvoudig Nederlands en er zijn workshops en trainingen voor professionals om het signaleren van laaggeletterdheid te versterken en sneller door te kunnen verwijzen naar hulporganisaties.

Samen gaan we voor een geletterd Venlo. Met oog voor elkaar.

Lees hier meer over de Week van de Alfabetisering