Leescafé in nieuwe handen

Gepubliceerd op: 24 juli 2018 15:31

Per 1 september gaan Eefke Linssen en Kristel Kessels aan de slag als de nieuwe uitbaters van het Leescafé. Ze nemen het stokje over van Culinair Creatief, die de afgelopen jaren voor de lekkere koffie, broodjes en soep zorgde, maar zich meer op zijn corebusiness catering wil richten. Eefke en Kristel houden de naam van hun nieuwe uitdaging nog even geheim.

De nieuwe uitbaters zijn twee ondernemende zzp'ers met enthousiaste plannen om mensen te verbinden met eten en drinken. Ze combineren hun creatieve organisatie skills en ervaring in de voedingswereld om tot een uitdagende nieuwe formule voor het café te komen. Ontmoeten, leren en verbinden staan centraal, gevoed door excellente gastvrijheid, verse producten en een aantrekkelijke omgeving waar je graag wilt verblijven.

In het café kunnen bezoekers straks ontbijten, aanschuiven aan een ‘smaaktafel’, genieten van dagelijks wisselende gerechten en nieuwe producten proeven. Gasten worden aan tafel bediend en de menukaart heeft een duidelijke link met de activiteiten van de Bibliotheek. Eefke en Kristel zullen bovendien veel aandacht geven aan de herkomst van voeding, het samenwerken met lokale aanbieders en het tegengaan van voedselverspilling.

Eerder deze maand tekenden Eefke en Kristel met directeur Geja Olijnsma het cateringcontract. Zaterdag 1 september zetten Eefke en Kristel de deuren van het café aan de Begijnengang wijd open en is ook de nieuwe naam bekend.

Culinair Creatief neemt in de eerste week van augustus afscheid maar het Leescafé blijft met een tijdelijke bezetting gewoon geopend.