Opnieuw inloggen bij de Bibliotheek

Heb jij een servicebericht over een nieuw inlogsysteem ontvangen? Dan vragen we jou om eenmalig opnieuw in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Dat kan via de mobiele app of via de inlogknop op deze website. Gebruik je gebruikersnaam en wachtwoord zoals altijd. Ben je jouw wachtwoord vergeten of lukt het inloggen niet? Ga dan naar bibliotheek.nl/hulp-bij-inloggen. Je kunt hier onder andere een nieuw wachtwoord instellen.
Heb je andere vragen of hulp nodig? Bel ons gerust op 077-351 24 46 of stuur een mailtje naar info@bibliotheekvenlo.nl. We helpen je graag.

 

Nieuwe app: Audiolezen

Gepubliceerd op: 18 maart 2015 12:16

Heb je een leesbeperking? Gebruik dan de app Audiolezen. Ruim 70.000 gesproken boeken, kranten en tijdschriften luister je overal met deze app. Als download of streaming via internet. In de app heb je je eigen boekenplank met je favoriete titels. En je ontdekt er makkelijk nieuwe populaire boeken. Deze app is alleen beschikbaar voor mensen met een leesbeperking.

Er zijn in Nederland ruim 1,1 miljoen mensen met een leesbeperking. En deze groep wordt alleen maar groter. Lezen is toegang krijgen tot informatie. Wij vinden dat iedereen volwaardig moet kunnen meedoen in onze samenleving. Dat informatie die je nodig hebt, beschikbaar moet zijn in een leesvorm die jou het beste past.

Via Audiolezen.nl kan iedereen met een leesbeperking kennis maken met de collectie van Stichting Aangepast Lezen, die bestaat uit ruim 70.000 gesproken boeken en vele tijdschriften en kranten. Deze kunnen worden gedownload of gestreamd via smartphone, tablet of website. Op deze manier wordt informatie voor iedereen toegankelijk en ligt leesplezier binnen ieders bereik, ongeacht de leesbeperking.

Exclusief voor iedereen die dyslectisch of slechtziend is
Audiolezen is er voor iedereen met een leesbeperking, bijvoorbeeld voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn, of voor mensen die fysiek geen boek kunnen vasthouden. Daarom vragen we bij de inschrijving een ‘verklaring leesbeperking’ aan te vinken.

Kosten
Het luisteren naar gesproken boeken is voorlopig nog kosteloos. Voor abonnementen op gesproken kranten en tijdschriften is een vergoeding per jaar verschuldigd.

Schrijf je in voor Audiolezen