Simon(e) van Saarloos vs. Geert WIlders: Boekpresentatie!

Gepubliceerd op: 9 mei 2018 08:15

Op vrijdag 25 mei presenteert Simon(e) van Saarloos in de Stadsbibliotheek Venlo haar boek, vers van de pers. In Enz. Het Wildersproces beschrijft ze haar visie op de PVV-leider en stelt ze juist die vragen die media en publiek normaal niet stellen. Frans Pollux leidt het interview met deze schrijver en filosoof die geen blad voor de mond neemt.

Van Saarloos zat met haar neus bovenop het Wildersproces, wat ze op bijzondere wijze nog verder in haar leven vervlocht: zo reisde ze bijvoorbeeld af naar Israël en was ze in 2017 tijdens Vastelaovend in Venlo verkleed als Wilders. 

Zelf zegt ze over haar boek:'Ik heb geprobeerd om me te verbinden aan een onderwerp dat onmogelijk met verse ogen te bekijken is: Wilders is al sinds 2006 een vast onderdeel van de politiek en ons publieke debat. Het boek ontstijgt de actualiteit van het proces, omdat ik verschillende manieren van ‘engageren’; een poging andere vragen te stellen dan de vragen die wij (media, burgers) altijd al stellen wanneer het Wilders betreft.'

Info & Tickets