Digitale bronnen


In de bieb kun je vele digitale bronnen gratis gebruiken. Ook als je geen lid bent. En bijna allemaal zijn ze, voor Bibliotheekleden, ook thuis te bekijken.

Uittrekselbank

uittrekselbank

Uittreksels en informatie over auteurs uit binnen- en buitenland? Je vindt het in de NBD Biblion Uittrekselbank.

Naar de Uittrekselbank

LiteRom

literom

Op zoek naar recensies van boeken en interviews met schrijvers? Bekijk dan eens NBD Biblion LiteRom.

Naar LiteRom

Eregalerij

Bekijk de eregalerij

De eregalerij staat vol iconen uit de Nederlandse literatuur. Van Multatuli tot Simon Vestdijk. Duik in de achtergrondinformatie, biografieën en originele teksten.  

Bekijk de eregalerij

Letterkunde & taalkunde

Naar DBNL

Wil je iets opzoeken over de Nederlandse letterkunde, taalkunde of cultuurgeschiedenis? DBNL herbergt een schat aan informatie. Van literaire teksten tot primaire bronnen.

Naar DBNL

Online Bibliotheek

Naar WelkBoek

Via de Bibliotheek kun je ook e-books lenen. Kies uit ruim 22.000 titels. Je leent ze bij de online Bibliotheek. Gewoon met je biebpas.

Naar de online Bibliotheek

Nederlandse literatuur

Naar Literatuurplein

Gek op literatuur? Op de website van Literatuurplein vind je alles wat met literatuur te maken heeft. Van literair nieuws tot evenementen. Literatuurplein informeert, inspireert en verdiept.

Naar Literatuurplein

Moeite met lezen?

Naar Passend Lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Of heb je een andere leesbeperking? Met Passend Lezen via de Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 45.000 gesproken boeken via streaming.

Naar Passend Lezen

Op zoek naar kinder- en jeugdboeken?

Over de Jeugdbibliotheek

In de Jeugdbibliotheek vind je alles wat de Bibliotheek voor je heeft als je tussen de 0 en 18 jaar bent. Wil je lekker wegdromen in een boek? In de Jeugdbibliotheek zoek je in alles wat we voor je hebben.

Naar de Jeugdbibliotheek

Uittrekselbank Jeugd

uittrekselbank

In de Jeugd Uittrekselbank vind je honderden uittreksels van jeugdboeken en auteursportretten van jeugdboekenschrijvers.
 

Naar de Uittrekselbank Jeugd

Lezen met baby's en peuters

boekstart

Voorlezen is leuk! Samen genieten van boeken is goed voor de ontwikkeling van je kindje. Daarnaast verstevigt het jullie band. BoekStart stimuleert lezen met baby’s, dreumesen en peuters.

 

Naar BoekStart

Voorleeshoek

de voorleeshoek

De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Voor iedere leeftijdscategorie en elk thema een leuk boek.
 

Naar de Voorleeshoek

Bereslim

bereslim

Digitale prentenboeken met geluid, gebaseerd op bekende kinderverhalen.
 

Naar Bereslim

Pressreader

https://www.pressreader.com/catalog

PressReader bevat meer dan 6000 kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen in meer dan 60 talen. Iedereen kan gebruik maken van PressReader, ook als je geen bibliotheeklid bent.

Raadpleeg PressReader op de publiekspc's in de Stadsbibliotheek. Log in met je lidnummer en wachtwoord en open www.pressreader.com. Je kunt direct beginnen met het lezen van kranten en tijdschriften.

Of installeer via het wifi-netwerk van de Bibliotheek de PressReader app op je smartphone of tablet. Met deze app kun je kranten en tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen! De gedownloade artikelen blijven 7 dagen op je smartphone of tablet staan. Wil je ze langer bewaren? Dan moet je binnen deze 7 dagen via het wifi-netwerk van de bibliotheek de app opnieuw gebruiken. 

Ben je nog geen lid van de Bibliotheek Venlo en nieuwsgierig naar PressReader? Koop internettegoed bij de balie en log in op een van de publiekspc's. Open www.pressreader.com en begin direct met lezen. 

Ga naar Pressreader

Literom wereld

bereslim


LiteRom Wereldliteratuur bevat recensies van boeken en artikelen over buitenlandse schrijvers die zijn gepubliceerd in dag- en weekbladen van 1900 tot heden.

 

Naar LiteRom wereldliteratuur