Digitale bronnen


In de bieb kun je vele digitale bronnen gratis gebruiken. Ook als je geen lid bent. En bijna allemaal zijn ze, voor Bibliotheekleden, ook thuis te bekijken.

Geniet van luisterboeken

docs online

Altijd en overal luisterboeken bij je hebben? Installeer de gratis LuisterBieb op je tablet of smartphone. Zo heb je altijd meer dan 2.200 luisterboeken bij de hand!

Bekijk de LuisterBieb

DocsOnline

Meer informatie

De Openbare Bibliotheek heeft uit de collectie van DocsOnline 20 documentaires geselecteerd over actuele onderwerpen. Bibliotheekleden bekijken ze gratis.

Naar DocsOnline

Muziek lenen bij Muziekweb

Naar Muziekweb

Van klassiek tot jazz, van wereldmuziek tot pop. Via je lokale Bibliotheek kan je cd's, dvd's en vinyl lenen bij Muziekweb. Luister naar bandjes van vroeger, zing keihard mee met je lievelingsliedjes en ontdek nieuwe favorieten!

Naar Muziekweb

Muziek luisteren in de Bibliotheek

Meer informatie

Als je in je eigen Bibliotheek bent, is de complete collectie van Muziekweb volledig te beluisteren. Meer dan 6 miljoen tracks staan voor je klaar. Of verdiep je in de uitgebreide informatie over albums, artiesten, componisten en muziekstijlen.  

Meer informatie

Moeite met lezen?

https://www.passendlezen.bibliotheek.nl

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Of heb je een andere leesbeperking? Met Passend Lezen via de Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 45.000 gesproken boeken via streaming.

Naar Passend Lezen

Boekenfilmpjes van SchoolTV

Naar Passend Lezen

SchoolTV ken je ongetwijfeld van de educatieve video's. En is handig om programma's terug te kijken. Maar wist je dat SchoolTV ook digitale prentenboeken heeft?

Naar SchoolTV

Voorleeshoek

de voorleeshoek

De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Voor iedere leeftijdscategorie en elk thema een leuk boek.
 

Naar de Voorleeshoek

Bereslim

bereslim

Digitale prentenboeken met geluid, gebaseerd op bekende kinderverhalen.
 

Naar Bereslim