Fantasy & Science Fiction

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van de redactie

 • De hongerspelen

  Suzanne Collins

  Katniss Everdeen (16, ik-figuur) springt in de bres voor haar jongere zusje wanneer deze wordt uitgeloot voor de jaarlijkse Hongerspelen. Tijdens de Hongerspelen moeten 24 kinderen op leven en dood strijden in een arena. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De hongerspelen

 • Anna

  Niccolò Ammaniti

  Wanneer een wereldwijd virus alle volwassenen heeft gedood, besluit Anna (13) met haar 8-jarige broertje van Sicilië naar het Italiaanse vasteland te gaan, in de hoop dat wetenschappers daar een antidotum hebben ontwikkeld. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Anna

 • Concept M

  Aafke Romeijn

  Als de Nederlandse samenleving in 2020 ontwricht raakt door de mysterieuze ziekte 'kleurloosheid', neemt een (kleurloze) jonge vrouw een radicale beslissing.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Concept M

 • Verlaten

  Michael Grant

  Zonder aankondiging zijn alle mensen van vijftien jaar en ouder verdwenen. In de chaos die ontstaat neemt Sam (14) de leiding, totdat de bende van de kwaadaardige Caine de stad overneemt. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Verlaten

 • Rivaal

  Michael Grant

  Uit de restanten van een rots onstaan mutanten die de mensheid terroriseren. Dan duikt Dillon Poe (18) op die met zijn stem mensen in zijn macht kan krijgen. De enigen die deze schurk met superkracht kunnen stoppen zijn superhelden. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Rivaal

 • Syntopia

  Tanja de Jonge

  In de stad waar Timo woont, is een indrukwekkende woontoren gebouwd, waarin alles via een ingenieus computersysteem geregeld wordt. Samen met een klasgenoot gaat Timo op zoek naar de verborgen plekken in het gebouw. Al snel blijkt dat er vreemde dingen gebeuren. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Syntopia

Boek van de maand

Rob van Essen, De goede zoon

In een toekomstige wereld overdenkt een 60-jarige schrijver zijn leven als hij kort na de dood van zijn moeder door een oud-collega wordt meegevoerd op een geheimzinnige reis.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken