Wij zoeken jou!

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging voor langere tijd? Word vrijwilliger bij Bibliotheek Venlo! Wij zijn op zoek naar mensen die met veel passie en plezier deze mooie functie willen invullen. Zo draag je bij aan goed geïnformeerde en ontwikkelde inwoners van de gemeente Venlo. Prachtig om dit samen te realiseren. Op deze pagina vind je alle mogelijkheden, kun je meer informatie downloaden en een aanmeldformulier invullen.

Actuele vacatures geven we per profiel aan met de toevoeging VACATURE. 

Is er momenteel geen vacature voor de vrijwilligersfunctie die je zoekt? Geef je interesse voor het profiel waarvoor je in aanmerking wilt komen op het aanmeldformulier aan. We nemen contact op wanneer hiervoor een vacature ontstaat.

Weet je (nog) niet welk vrijwilligerswerk binnen de Bibliotheek Venlo het beste bij jou past? Onze medewerkers denken graag met je mee. Je kunt contact met haar opnemen via het aanmeldformulier. Wij horen heel graag van jou.

 

 

Vrijwilliger ondersteuning digitale vaardigheden | VACATURES

  • Je begeleidt mensen bij het werken met basis-computervaardigheden 
  • de website oefenen.nl is hierbij de rode draad
  • Je bent digitaal vaardig en in staat dit in eenvoudige taal uit te leggen

 

Vrijwilliger voor PLEK 3 |VACATURE

Bij PLEK 3 in de Bibliotheek Venlo zijn we op zoek naar een vrijwilliger die elke dinsdagmiddag na schooltijd een groep van maximaal 15 kinderen ondersteunt en begeleidt. 

PLEK 3 is een prettige plek waar kinderen van verschillende scholen van groep 6 t/m de brugklas leren zonder dat de nadruk op leren ligt. Ze krijgen de mogelijkheid om taal en talenten op een speelse manier verder te ontwikkelen op een derde plek naast thuis en school.

Ze gaan in kleine groepjes aan de slag met een viertal thema's en leren met en van elkaar. Ze maken hun wereld groter door bij organisaties en bedrijven te gaan kijken en nieuwe ervaringen op te doen. 

Naast Sanne Pijnenburg-Janssen en Dave Rutten als vaste docenten, kun jij als vrijwilliger ondersteuning bieden bij het ontvangen en het in kleine groepjes begeleiden van de kinderen.

Door jouw toevoeging aan het team kunnen zij nog meer persoonlijke aandacht geven aan elk kind en maatwerk leveren. Start is begin schooljaar 2022/2023.

Interesse? Neem contact op met Sanne Pijnenburg: 06-20822442

Of stuur haar een mailtje:
spijnenburg@bibliotheekvenlo.nl

Sanne Pijnenburg: Dit is Plek 3

Website:
Plek3 – Waar taal en talent samenkomen

TAALHUISvrijwilliger | VACATURES

  • Bij het Taalhuis in de Stadsbibliotheek en/of de Taalpunten in Blerick en Tegelen 
  • Informatie en advies aan laaggeletterden, anderstaligen, vrijwilligers

 

Taalvrijwilliger Taalhuis Venlo

 

Voor Taalhuis Venlo zijn we op zoek naar taalvrijwilligers die zowel fysiek als online taalvragers kunnen ondersteunen bij het beter leren spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal.
 

Boekendienst aan Huis

  • bij mensen thuis
  • je zoekt geschikte boeken uit aan de hand van de interesses van de klant en brengt deze naar de klant thuis