Nieuwsoverzicht

Resultaat 91 - 100 (van 105)

 • Nieuw vanaf 1 maart: filmbieb.nl

  27 februari 2018

  Op 1 maart gaat www.filmbieb.nl de lucht in en komt de centrale collectie film-dvd’s officieel beschikbaar voor alle leden van de Bibliotheek! Vanaf deze datum kun je film-dvd’s aanvragen via het landelijk uitleensysteem.

  Bekijk details van Nieuw vanaf 1 maart: filmbieb.nl

 • Hulp bij digitale belastingaangifte

  27 februari 2018

  Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Dan kun je 5 maart tot en met 30 april op maandagochtend of vrijdagmiddag terecht in de Bibliotheek Venlo.

  Bekijk details van Hulp bij digitale belastingaangifte

 • De Nationale Voorleeswedstrijd: en de winnaars zijn ...

  22 februari 2018

  Floor Jongen (Basisschool De Zuidstroom), Daan Wolters (Basisschool School aan de Vijver), Tessa Vos (Basisschool Het Maasveld) en Tommaso Nillesen (Basisschool De Startbaan) hebben op woensdag 21 februari de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

  Bekijk details van De Nationale Voorleeswedstrijd: en de winnaars zijn ...

 • Activiteitenkalender in nieuw jasje

  8 februari 2018

  Heb je onze nieuwe activiteitenkalender al gezien? We hebben er een handig uitklapbaar maandoverzicht van gemaakt in een frisse stijl.

  Bekijk details van Activiteitenkalender in nieuw jasje

 • Jeugdbibliotheek.nl

  1 februari 2018

  Voor kinderen van 9 tot 12 jaar is sinds kort jeugdbibliotheek.nl online. Kinderen uit de bovenbouw van de basisschool vinden hier volop inspiratie over lezen en informatie voor werkstukken en spreekbeurten.

  Bekijk details van Jeugdbibliotheek.nl

 • De Bibliotheek Venlo te gast bij 'Sur place' van Omroep Venlo

  30 januari 2018

  Onze consulent educatie, Tessa Geurts, is donderdagavond 1 februari tussen 20.00 en 21.00 uur gast in het radioprogramma 'Sur Place' van Omroep Venlo . Tessa zal in het programma vertellen over activiteiten en projecten van de Bibliotheek Venlo waarmee jeugd en jongeren (weer) plezier in lezen krijgen. Afstemmen dus morgenavond op Omroep Venlo!

  Bekijk details van De Bibliotheek Venlo te gast bij 'Sur place' van Omroep Venlo

 • Taalwedstrijd Kunstbende

  25 januari 2018

  Op zondag 25 maart zijn de Limburgse voorrondes van de taalwedstrijd van Kunstbende. Iedereen die schrijfaspiraties heeft én tussen de 13 en 18 jaar oud is, mag meedoen.

  Bekijk details van Taalwedstrijd Kunstbende

 • De Bibliotheek Venlo partner in ontwikkeling Sociale Kaart Venlo

  21 januari 2018

  Via de website www.samenzijnwijvenlo.nl krijgen inwoners en professionals toegang tot deze Sociale Kaart en daarmee alle informatie rond wonen, zorg, welzijn, werk, inkomen, kind en gezin.

  Bekijk details van De Bibliotheek Venlo partner in ontwikkeling Sociale Kaart Venlo

 • Kinderdirecteur op bezoek bij burgemeester

  21 januari 2018

  Timbe van Wersch ging samen met collega-directeur Geja Olijnsma op bezoek bij burgemeester Scholten en wethouder Teeuwen in het Stadskantoor. Timbe vertelde honderduit over haar plannen en ideeën voor de Bibliotheek Venlo en de burgemeester en de wethouder luisterden met veel plezier naar deze enthousiaste kinderdirecteur. We hebben er een leuke video van gemaakt!

  Bekijk details van Kinderdirecteur op bezoek bij burgemeester

 • Gedichtendag met Jaap Robben

  18 december 2017

  Op 25 januari is het Gedichtendag en start traditiegetrouw de landelijke Poëzieweek. Het thema dit jaar is Theater. Ook in Venlo staat op deze avond de poëzie centraal in het Leescafé van de Stadsbibliotheek.

  Bekijk details van Gedichtendag met Jaap Robben