Nieuwsoverzicht

Resultaat 91 - 100 (van 179)

 • Enthousiasme alom bij de Broek voor je Boek Voorleeswedstrijd Bekijk details

  31 oktober 2019

  Voorlezen uit je favoriete boek, een prentenboek van vroeger of juist iets heel anders; tijdens de Broek voor je Boek Voorleeswedstrijd kon het. Op woensdagmiddag 30 oktober puilde de Bibliotheek van Blerick, gevestigd in Modewarenhuis Berden uit. De ruimte was gezellig gevuld met kandidaten die de uitdaging wel aandurfden, en natuurlijk hun familie.

 • Maak kennis met BioBuddi en de speciale BieBie-variant Bekijk details

  23 oktober 2019

  Tijdens de Peuterbieb Speciaal -en sinds kort permanent in de vernieuwde jeugdhoek- kun je kennis maken met een stukje bijzonder speelgoed van Venlose makelij.

 • De Boekenweek voor Jongeren Bekijk details

  20 september 2019

  De jaarlijkse Boekenweek voor Jongeren is alweer in volle gang. Een week in het teken van de mooiste boeken, speciaal voor jongeren van 15 tot en met 18 jaar en mét een speciaal geschenk. 3PAK is een bundel die lekker wegleest, met drie korte verhalen van een top- auteurs. Bibliotheek Venlo verspreidt 3PAK via de scholen en op andere plekken in en rondom de Bibliotheek.

 • Samen terugkijken op de Week van de Alfabetisering Bekijk details

  17 september 2019

  Elk jaar organiseert Stichting Lezen en Schrijven de landelijke Week van de Alfabetisering. Een week waarbij er extra aandacht gevraagd wordt voor laaggeletterdheid. Zowel voor mensen die zelf dagelijks te maken hebben met de beperkingen ervan als ook voor hun omgeving kan het erg lastig zijn. Taboe, onduidelijkheid (wat ís het nu precies?) en onzichtbaarheid maken het een begrip dat lastig te vangen is. Taalhuis Venlo en Project BoekStart zorgden in samenwerking met de Bibliotheek Venlo en Stichting...

 • Extra aandacht voor laaggeletterdheid in Venlo tijdens de Week van de Alfabetisering Bekijk details

  4 september 2019

  Laaggeletterdheid komt voor bij één op de vijf Venlose inwoners. Vaak is het niet goed zichtbaar wanneer iemand moeite heeft met taal of rekenen Het Taalhuis Venlo zet zich in om laaggeletterdheid en de aanpak hiervan onder de aandacht te brengen. In het bijzonder tijdens de Week van de Alfabetisering; een campagne van Stichting Lezen en Schrijven.

 • Taalhuisvrijwilligers genomineerd voor TaalHeldenprijs Bekijk details

  31 augustus 2019

  Wat zijn we trots op onze Taalhuisvrijwilligers Miep Sijben en Anja Kuijpers! Ze maken kans op de Limburgse TaalHeldenprijs in de categorie Taalvrijwilliger.

 • Kidzpanel 2019-2020 Bekijk details

  21 augustus 2019

  Een nieuw schooljaar een nieuw Kidzpanel! Ben jij tussen de 9 en 13 jaar oud, hou je van spannende en grappige boeken en vloggen? Zit jouw hoofd vol met leuke ideetjes voor activiteiten? Kun jij jouw leeftijdsgenootjes laten zien hoe leuk de bieb kan zijn? Dan zoeken wij jou!

 • Taalhuis: nieuwe openingstijden Bekijk details

  15 augustus 2019

  Vanaf maandag 19 augustus ben je weer van harte welkom in het Taalhuis Venlo. Al vaker binnengelopen? Let dan even op de openingstijden, want deze zijn veranderd.

 • Vrijwilligers gezocht Bekijk details

  13 augustus 2019

  De Bibliotheek Venlo kan niet zonder vrijwilligers. Bij de start van dit nieuwe schooljaar zijn we dringend op zoek naar Taalhuisvrijwilligers en vrijwilligers voor BieBies Bus.

 • Voorverkoop seniorenmatinee met Annejet van der Zijl & Jo Simons gestart Bekijk details

  5 augustus 2019

  In december moesten ze helaas afzeggen, maar we krijgen een herkansing op dinsdag 24 september. Dan verwelkomen we deze geliefde schrijfster die naast eigen, veelbekroonde non-fictie De val van Annika S. schreef met partner Jo Simons. Kaartjes kosten € 8,50 en zijn verkrijgbaar bij de balie van de Stadsbibliotheek.

Paginanavigatie