Nieuwsoverzicht

Resultaat 81 - 90 (van 252)

 • Paul van Loon’s Leesalarm

  22 juni 2017

  Het ‘Leesalarm’ is een leesproject voor de groepen 4 t/m 8. Kinderen worden gestimuleerd om verschillende soorten boeken te lezen, te beleven en te delen. De groepen strijden tegen elkaar om een mooie prijs. Deze keer kunnen de kinderen van de midden- en bovenbouw een klassenbezoek winnen aan de tentoonstelling van Paul van Loon in het Limburgs Museum.

  Bekijk details van Paul van Loon’s Leesalarm

 • Nieuw! onlinebibliotheek.nl

  20 juni 2017

  onlinebibliotheek.nl is dé (ver)nieuw(d)e website voor e-books, cursussen en luisterboeken!

  Bekijk details van Nieuw! onlinebibliotheek.nl

 • Kinderboekenweek 2017, bekijk ons aanbod

  20 juni 2017

  Tijdens de Kinderboekenweek 2017 staat griezelen centraal. Gruwelijk eng! De 63ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 4 t/m 15 oktober 2017. Bekijk hier ons aanbod voor scholen:

  Bekijk details van Kinderboekenweek 2017, bekijk ons aanbod

 • Prijswinnaars schrijfwedstrijden

  13 juni 2017

  Margo Oehlen en Isabelle Kaptein winnaars van Venlose schrijfwedstrijden

  Bekijk details van Prijswinnaars schrijfwedstrijden

 • BredeBieb klant Jacques-Paul Joosten

  1 juni 2017

  Maandelijks zetten wij een BredeBieb klant in het zonnetje. In juni is dat Jacques-Paul Joosten. Hij is docent Nederlands, commercieel tekstschrijver en zanger. Kortom, een taalkunstenaar waar we graag mee in gesprek gaan.

  Bekijk details van BredeBieb klant Jacques-Paul Joosten

 • Bieb Arcen nieuwe look

  1 juni 2017

  De bibliotheek in Arcen heeft woensdag 31 mei een nieuwe look gekregen. Net zoals in alle andere vestigingen is nu ook de retailformule toegepast. De bieb is gevestigd in MFA de Schans, Burgemeester van Soest - Jansbekenplein 1. Kom snel eens langs en laat je verrassen door de fleurige, nieuwe indeling!

  Bekijk details van Bieb Arcen nieuwe look

 • Informatiebijeenkomst 2e Leesgroep Kunstgeschiedenis

  31 mei 2017

  Bent u geïnteresseerd in kunstgeschiedenis en wilt u graag meer inzicht hebben in oude en moderne kunst? Dan is een leesgroep kunstgeschiedenis misschien iets voor u. Daarin staan lezen over en kijken naar kunst centraal. En natuurlijk het praten erover. Stichting Senia brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar. In dit geval kunstgeschiedenis: oude en moderne kunst en architectuur. Op de website www.senia.nl staat meer informatie over de werkwijze en de kosten. Het gaat om groepen...

  Bekijk details van Informatiebijeenkomst 2e Leesgroep Kunstgeschiedenis

 • Vanaf 1 juni gaat de VakantieBieb weer open!

  23 mei 2017

  Vanaf 1 juni is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De VakantieBieb opent 1 juni voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus.

  Bekijk details van Vanaf 1 juni gaat de VakantieBieb weer open!

 • INTERVIEW: Nieuwe koers BredeBieb Venlo slaat aan

  18 mei 2017

  De bibliotheek is de laatste maanden positief in het landelijke nieuws. Het BredeBieb concept slaat aan. De Venlose instelling heeft de laatste jaren voorop gelopen om de omschakeling te maken van traditionele bibliotheek naar BredeBieb. Vanaf 1 februari 2017 is Geja Olijnsma de nieuwe directeur-bestuurder die hier verder vorm aan mag geven.

  Bekijk details van INTERVIEW: Nieuwe koers BredeBieb Venlo slaat aan

 • Zomerleesgroep Senia

  9 mei 2017

  Bent u deze zomer thuis, en hebt u zin in contact met lezers in uw omgeving? Senia kan er voor zorgen! Meld u aan voor een zomerleesgroep, en wij brengen u in contact met mensen in de buurt. Mooie boeken, boeiende gesprekken, interessante contacten. Dat is wat we bieden. Het thema is: OP DRIFT, drie romans over het verlaten van wat bekend is. Welke boeken lezen de zomerleesgroepen? 1. "Het oude land" van Dörte Hansen 2. "En de akker is de wereld" van Dola de Jong 3. "Helden van de grens" van Dave...

  Bekijk details van Zomerleesgroep Senia