Resultaat 71 - 80 (van 258)

• Kinderdichter

25 oktober 2017

De tienjarige Anna Titulaer mag zich onze allereerste junior huisdichter noemen! Anna schrijft prachtige gedichten en zal iedere maand een gedicht voor de bieb maken dat wij op deze website publiceren.

Bekijk details van Kinderdichter

• Ons cadeau aan de stad

24 oktober 2017

Wie jarig is krijgt cadeautjes maar mag deze ook uitdelen. Samen met een aantal sponsoren geven we Venlo daarom een 'digitafel' cadeau.

Bekijk details van Ons cadeau aan de stad

• Nieuwe interessante vakbladen in de Bibliotheek

17 oktober 2017

Bibliotheek Venlo heeft een proefabonnement genomen op enkele vakbladen die interessant kunnen zijn voor o.a. ondernemers. Het Fiscaalrendement, FA Rendement, MT Rendement en Marketing Rendement zijn nu beschikbaar voor onze klanten. (Het proefabonnement loopt tot 1 december 2017)

Bekijk details van Nieuwe interessante vakbladen in de Bibliotheek

• Kidzpanel is rond, 25 oktober maken we de namen bekend

12 oktober 2017

Wat was het spannend vorige week zaterdag, het speeddaten met alle Kidzpanel-sollicitanten. De vijf kinderen die deze uitnodiging in hun mail vonden maken een jaar lang deel uit van ons Kidzpanel en helpen ons om de jeugdbieb helemaal top te gaan maken.

Bekijk details van Kidzpanel is rond, 25 oktober maken we de namen bekend

• Opfriscursus Nederlands online

9 oktober 2017

'Mein Nederlands is best goet, beter als ik had gedachtd'.... Zo'n vaart zal het met de taalfouten niet lopen maar een korte opfriscursus is nooit weg. Toch weer even helder op het netvlies waar je een d of t schrijft en hoe het ook alweer zal met 'als' en 'dan' of 'hen' en 'hun'.

Bekijk details van Opfriscursus Nederlands online

• Wij zoeken jou voor ons Kidzpanel

22 september 2017

Tijdens de Kinderboekenweek (4-15 oktober) installeren we ons allereerste Kidzpanel met vijf panelleden. Eén van jullie wordt bovendien de allereerste kinderdirecteur van de Bibliotheek Venlo. Ben jij tussen de 9 en 13 jaar oud en wil jij het komende jaar de jeugdbibliotheek in Venlo helemaal top maken? Meld je dan vóór 1 oktober aan. Op school krijg je deze week het aanmeldformulier.

Bekijk details van Wij zoeken jou voor ons Kidzpanel

• Literatour

18 september 2017

Afgelopen weekend is Literatour 2017 gestart, dé Boekenweek voor jongeren (16 tot en met 24 september).

Bekijk details van Literatour

• Iedereen kan lezen en schrijven

12 september 2017

Deze week start de campagne ' Taalvaardigheid'. Maar liefst 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven.

Bekijk details van Iedereen kan lezen en schrijven

• Filosofie bijeenkomsten

5 september 2017

In oktober starten we weer met filosofie bijeenkomsten in de Stadsbibliotheek Venlo.

Bekijk details van Filosofie bijeenkomsten

• AED geplaatst bij Bibliotheek Venlo

3 september 2017

Bibliotheek Venlo zet zich samen met Hart voor Venlo in voor een hartveilig Venlo.

Bekijk details van AED geplaatst bij Bibliotheek Venlo