Nieuwsoverzicht

Resultaat 61 - 70 (van 252)

 • Opening Taalpunt Blerick

  7 november 2017

  Taalpunt Blerick opent 30 november

  Bekijk details van Opening Taalpunt Blerick

 • Word je voor 1 januari 2018 lid van de jarige bieb? Dan krijg je van ons een cadeautje!

  31 oktober 2017

  Wie jarig is trakteert en dat doen wij dan ook. Iedereen die dit jaar lid wordt van de bibliotheek (jaarabonnement, 18 jaar e.o.) ontvangt een cadeaubon van Leescafé 't Begienke t.w.v. € 7,50.

  Bekijk details van Word je voor 1 januari 2018 lid van de jarige bieb? Dan krijg je van ons een cadeautje!

 • Nederland Leest

  30 oktober 2017

  Het thema van Nederland Leest editie 2017 is ROBOTICA. Breng tussen 1 en 30 november een bezoek aan de bibliotheek en krijg het boek 'Ik, Robot' van Isaac Asimov cadeau. Op 23 november kun je met recensent Koen Eijkhout in de Stadsbieb meepraten over dit zeer actuele thema.

  Bekijk details van Nederland Leest

 • Gedicht voor de jarige bieb door Herman Verweij

  26 oktober 2017

  We worden verwend als jarige bibliotheek met heel veel cadeaus maar ook met prachtige woorden. Zoals dit gedicht van Herman Verweij dat hij speciaal schreef voor de 100-jarige bibliotheek.

  Bekijk details van Gedicht voor de jarige bieb door Herman Verweij

 • Kinderdichter

  25 oktober 2017

  De tienjarige Anna Titulaer mag zich onze allereerste junior huisdichter noemen! Anna schrijft prachtige gedichten en zal iedere maand een gedicht voor de bieb maken dat wij op deze website publiceren.

  Bekijk details van Kinderdichter

 • Ons cadeau aan de stad

  24 oktober 2017

  Wie jarig is krijgt cadeautjes maar mag deze ook uitdelen. Samen met een aantal sponsoren geven we Venlo daarom een 'digitafel' cadeau.

  Bekijk details van Ons cadeau aan de stad

 • Nieuwe interessante vakbladen in de Bibliotheek

  17 oktober 2017

  Bibliotheek Venlo heeft een proefabonnement genomen op enkele vakbladen die interessant kunnen zijn voor o.a. ondernemers. Het Fiscaalrendement, FA Rendement, MT Rendement en Marketing Rendement zijn nu beschikbaar voor onze klanten. (Het proefabonnement loopt tot 1 december 2017)

  Bekijk details van Nieuwe interessante vakbladen in de Bibliotheek

 • Kidzpanel is rond, 25 oktober maken we de namen bekend

  12 oktober 2017

  Wat was het spannend vorige week zaterdag, het speeddaten met alle Kidzpanel-sollicitanten. De vijf kinderen die deze uitnodiging in hun mail vonden maken een jaar lang deel uit van ons Kidzpanel en helpen ons om de jeugdbieb helemaal top te gaan maken.

  Bekijk details van Kidzpanel is rond, 25 oktober maken we de namen bekend

 • Opfriscursus Nederlands online

  9 oktober 2017

  'Mein Nederlands is best goet, beter als ik had gedachtd'.... Zo'n vaart zal het met de taalfouten niet lopen maar een korte opfriscursus is nooit weg. Toch weer even helder op het netvlies waar je een d of t schrijft en hoe het ook alweer zal met 'als' en 'dan' of 'hen' en 'hun'.

  Bekijk details van Opfriscursus Nederlands online

 • Wij zoeken jou voor ons Kidzpanel

  22 september 2017

  Tijdens de Kinderboekenweek (4-15 oktober) installeren we ons allereerste Kidzpanel met vijf panelleden. Eén van jullie wordt bovendien de allereerste kinderdirecteur van de Bibliotheek Venlo. Ben jij tussen de 9 en 13 jaar oud en wil jij het komende jaar de jeugdbibliotheek in Venlo helemaal top maken? Meld je dan vóór 1 oktober aan. Op school krijg je deze week het aanmeldformulier.

  Bekijk details van Wij zoeken jou voor ons Kidzpanel