Nieuwsoverzicht

Resultaat 51 - 60 (van 81)

 • Ondernemer en advies nodig? Ondernemersspreekuur!

  1 mei 2018

  Als ondernemer is het fijn om te overleggen met iemand die meer ervaring heeft. Over de haalbaarheid van je plannen, over extra financiering of waar je rekening mee moet houden als je wilt stoppen. Over jouw bedrijfsvoering, hoe de markt in elkaar zit en over de valkuilen die op de loer liggen. De ervaren adviseurs van Ondernemersklankbord helpen je verder met gratis advies in de Stadsbibliotheek in Venlo.

  Bekijk details van Ondernemer en advies nodig? Ondernemersspreekuur!

 • Vacatures bij de Bibliotheek Venlo!

  26 april 2018

  We zijn op zoek naar collega's die samen met ons de Bibliotheek Venlo als Huis van Informatie op de kaart zetten. Waar is de TaalHUISvrijwilliger die straks aan de slag gaat in ons gloednieuwe Taalpunt in Tegelen? En we zijn op zoek naar een specialist in solliciteren voor het Inloopuur Solliciteren in de Stadsbibliotheek.

  Bekijk details van Vacatures bij de Bibliotheek Venlo!

 • Zomer-leesclubs

  24 april 2018

  Blijf je dit jaar eens thuis tijdens de zomervakantie? Dan heb je lekker veel tijd om te lezen. Senia, de landelijke organisatie van leesclubs, organiseert in juli en augustus de speciale Zomer-leesclub. In een Zomer-leesclub lees je drie romans en bespreek je ze aan de hand van leeswijzers met gespreksvragen.

  Bekijk details van Zomer-leesclubs

 • Chrisje Klasens is tweede bij de Provinciale voorleeswedstrijd!

  23 april 2018

  Apetrots zijn we op 'onze' Chrisje Klasens van College Den Hulster die vorige week tweede is geworden in de finale Provincie Limburg van de Read2Me! wedstrijd in de Oranjerie in Roermond. Top gedaan Chrisje!

  Bekijk details van Chrisje Klasens is tweede bij de Provinciale voorleeswedstrijd!

 • Provinciale finale Voorleeswedstrijd

  11 april 2018

  Op maandag 16 april vinden de Limburgse provinciale finales van de Nationale Voorleeswedstrijd en Read2Me! plaats in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond. Venlo heeft maar liefst vier afgevaardigden die strijden voor een plek in de landelijke finale.

  Bekijk details van Provinciale finale Voorleeswedstrijd

 • Feestdagen april en mei

  11 april 2018

  In verband met nationale feestdagen zijn wij op de volgende dagen in april en mei gesloten: vrijdag 27 april, donderdag 10 mei en maandag 21 mei.

  Bekijk details van Feestdagen april en mei

 • Paul van Loons Leesalarm: de winnaars!

  10 april 2018

  De afgelopen 10 weken werd er door verschillende Venlose basisschoolklassen volop gestreden voor de hoofdprijs van Paul van Loons Leesalarm: een klassenbezoek aan de tentoonstelling van Paul van Loon in het Limburgs Museum. En wat was het spannend! Maar de winnaars zijn bekend!

  Bekijk details van Paul van Loons Leesalarm: de winnaars!

 • Debat van de stad: een overzicht

  10 april 2018

  De afgelopen maanden was de Bibliotheek Venlo drie keer het toneel van vurige debatten. Voor het eerst kon de 'gewone' Venlonaar zijn stem laten horen tijdens het 'Debat van de Stad', een reeks debatten met sociaal-maatschappelijk belangrijke en actuele onderwerpen. Venlonaren gingen met elkaar in gesprek over respectievelijk 'de vrijwillige Venlonaar', 'de politiek betrokken Venlonaar' en 'de gelukkige Venlonaar'.

  Bekijk details van Debat van de stad: een overzicht

 • Gesloten met Pasen

  29 maart 2018

  Maandag is het tweede paasdag. Daarom zijn we die dag gesloten. Dinsdag staan we weer fris en fruitig voor je klaar!

  Bekijk details van Gesloten met Pasen

 • Nieuwe vestiging in Tegelen

  27 maart 2018

  Schitterend nieuws: er komt een nieuwe vestiging van onze bibliotheek in Tegelen! Vanaf juni zullen we de deuren van Wilhelminaplein 119 openen.

  Bekijk details van Nieuwe vestiging in Tegelen