Nieuwsoverzicht

Resultaat 51 - 60 (van 89)

 • Aandacht voor kinderarmoede

  2 juni 2018

  Op de Internationale Dag van het Kind stond in de Bibliotheek Venlo gisteren het onderwerp Kinderarmoede op de agenda. Ook in Limburg groeien kinderen nog steeds in armoede op. In sommige wijken leeft zelfs 1 op 3 gezinnen in armoede en het aantal kinderen dat hiermee te maken heeft stijgt nog steeds. Het is vaak een verborgen probleem dat schreeuwt om aandacht maar niet voldoende stem heeft. Samen met Stichting de Pijler organiseerden we een middag over kinderarmoede om die stem luid te laten klinken...

  Bekijk details van Aandacht voor kinderarmoede

 • Mooie eerste openingsdag Bibliotheek in Tegelen

  1 juni 2018

  Vandaag opende de nieuwe vestiging in Tegelen haar deuren en direct om 09.00 uur stonden de eerste klanten voor de deur. Ook mochten we al een aantal nieuwe leden welkom heten en konden onze collega's van PSW laten zien hoe goed ze al de weg weten in de Bibliotheek.

  Bekijk details van Mooie eerste openingsdag Bibliotheek in Tegelen

 • Lid worden van een leesclub?

  23 mei 2018

  Hou je van lezen? En hou je ervan om te praten over boeken? Word dan lid van Stichting Senia, de landelijke organisatie voor leesclubs.

  Bekijk details van Lid worden van een leesclub?

 • Nieuw in het Geheugenhuis: een herinneringskoffer

  22 mei 2018

  Een herinneringskoffer vol met herkenbare spulletjes van vroeger. Om samen in gesprek te gaan als het geheugen in de steek laat. Een mooie toevoeging aan ons Geheugenhuis. De koffer is voor leden gratis te leen voor een periode van drie weken.

  Bekijk details van Nieuw in het Geheugenhuis: een herinneringskoffer

 • Laatste weekje StudyShare

  22 mei 2018

  Nog een weekje en dan zitten de examens er alweer op. Inmiddels ben je, na een tijd 'StudySharen', een doorgewinterde examenexpert. Wij denken wel dat je het de laatste dagjes alleen afkunt. Daarom is er op vrijdag en zaterdag geen Studybob meer aanwezig.

  Bekijk details van Laatste weekje StudyShare

 • Seniorenmatinee en Boris Dittrich

  15 mei 2018

  Koop nu je kaartjes voor het Seniorenmatinee (55+) met Jan en Sanne Terlouw én voor de lezing van thrillerschrijver Boris Dittrich!

  Bekijk details van Seniorenmatinee en Boris Dittrich

 • 200 zonnepanelen op dak Bibliotheek

  9 mei 2018

  Met onze locatie aan de zonnige Begijnengang in het centrum van Venlo mag de Bibliotheek Venlo zich jaarlijks verheugen op veel zonuren. Vanaf dit voorjaar wordt die zonne-energie extra goed gebruikt. 200 zonnepanelen gaan ervoor zorgen dat de Bibliotheek Venlo op groene stroom gaat draaien. De panelen worden vanaf maandag 14 mei geplaatst en de werkzaamheden duren ongeveer een week.

  Bekijk details van 200 zonnepanelen op dak Bibliotheek

 • Simon(e) van Saarloos vs. Geert WIlders: Boekpresentatie!

  9 mei 2018

  Op vrijdag 25 mei presenteert Simon(e) van Saarloos in de Stadsbibliotheek Venlo haar boek, vers van de pers. In Enz. Het Wildersproces beschrijft ze haar visie op de PVV-leider en stelt ze juist die vragen die media en publiek normaal niet stellen. Frans Pollux leidt het interview met deze schrijver en filosoof die geen blad voor de mond neemt.

  Bekijk details van Simon(e) van Saarloos vs. Geert WIlders: Boekpresentatie!

 • Ondernemer en advies nodig? Ondernemersspreekuur!

  1 mei 2018

  Als ondernemer is het fijn om te overleggen met iemand die meer ervaring heeft. Over de haalbaarheid van je plannen, over extra financiering of waar je rekening mee moet houden als je wilt stoppen. Over jouw bedrijfsvoering, hoe de markt in elkaar zit en over de valkuilen die op de loer liggen. De ervaren adviseurs van Ondernemersklankbord helpen je verder met gratis advies in de Stadsbibliotheek in Venlo.

  Bekijk details van Ondernemer en advies nodig? Ondernemersspreekuur!

 • Vacatures bij de Bibliotheek Venlo!

  26 april 2018

  We zijn op zoek naar collega's die samen met ons de Bibliotheek Venlo als Huis van Informatie op de kaart zetten. Waar is de TaalHUISvrijwilliger die straks aan de slag gaat in ons gloednieuwe Taalpunt in Tegelen? En we zijn op zoek naar een specialist in solliciteren voor het Inloopuur Solliciteren in de Stadsbibliotheek.

  Bekijk details van Vacatures bij de Bibliotheek Venlo!