Resultaat 51 - 60 (van 75)

• Paul van Loons Leesalarm: de winnaars!

10 april 2018

De afgelopen 10 weken werd er door verschillende Venlose basisschoolklassen volop gestreden voor de hoofdprijs van Paul van Loons Leesalarm: een klassenbezoek aan de tentoonstelling van Paul van Loon in het Limburgs Museum. En wat was het spannend! Maar de winnaars zijn bekend!

Bekijk details van Paul van Loons Leesalarm: de winnaars!

• Debat van de stad: een overzicht

10 april 2018

De afgelopen maanden was de Bibliotheek Venlo drie keer het toneel van vurige debatten. Voor het eerst kon de 'gewone' Venlonaar zijn stem laten horen tijdens het 'Debat van de Stad', een reeks debatten met sociaal-maatschappelijk belangrijke en actuele onderwerpen. Venlonaren gingen met elkaar in gesprek over respectievelijk 'de vrijwillige Venlonaar', 'de politiek betrokken Venlonaar' en 'de gelukkige Venlonaar'.

Bekijk details van Debat van de stad: een overzicht

• Gesloten met Pasen

29 maart 2018

Maandag is het tweede paasdag. Daarom zijn we die dag gesloten. Dinsdag staan we weer fris en fruitig voor je klaar!

Bekijk details van Gesloten met Pasen

• Nieuwe vestiging in Tegelen

27 maart 2018

Schitterend nieuws: er komt een nieuwe vestiging van onze bibliotheek in Tegelen! Vanaf juni zullen we de deuren van Wilhelminaplein 119 openen.

Bekijk details van Nieuwe vestiging in Tegelen

• Toneelstuk Vele hemels boven de zevende

14 maart 2018

Op donderdag 29 maart zal in de Maaspoort het toneelstuk 'Vele hemels boven de zevende' worden opgevoerd. Ben je lid van de Bibliotheek Venlo? Dan krijg je op vertoon van je biebpas 10% korting.

Bekijk details van Toneelstuk Vele hemels boven de zevende

• Read2Me!

7 maart 2018

Op dinsdag 12 maart kwamen twaalf topkandidaten uit de brugklassen van het Blariacumcollege en College Den Hulster naar de Bibliotheek Venlo om met elkaar de strijd aan te gaan tijdens de voorleeswedstrijd Read2Me! De winnaars: Niels Joppen en Chrisje Klasens van College Den Hulster!

Bekijk details van Read2Me!

• Lancering VanVenlo.nl

6 maart 2018

Op zaterdag 17 maart 2018 zal hét nieuwe wijkplatform vanvenlo.nl officieel gelanceerd worden. Tijdens deze feestelijke aftrap krijgt u onder het genot van een hapje en een drankje de gelegenheid de nieuwe website te bezoeken en te ontdekken.

Bekijk details van Lancering VanVenlo.nl

• Voorleeswedstrijd: twee schoolkampioenen zijn door!

3 maart 2018

Prachtig nieuws vanuit het Huis van de Gemeente in Panningen waar vandaag de regiofinale van de Nationale Voorleeswedstrijd werd gehouden: Floor Jongen en Daan Wolters zijn door naar de volgende ronde.

Bekijk details van Voorleeswedstrijd: twee schoolkampioenen zijn door!

• Per direct vacature TAALTRAINER (vrijwilliger)

1 maart 2018

Wil jij nuttig en leerzaam vrijwilligerswerk doen? Meld je dan aan als taalvrijwilliger voor Taal voor Thuis! Na het volgen van een korte training ga je zelfstandig aan de slag met de begeleiding van kleine groepjes ouders als Taalcoach.

Bekijk details van Per direct vacature TAALTRAINER (vrijwilliger)

• Nationale Voorleeswedstrijd: de foto's

28 februari 2018

Op woensdag 21 februari streden 18 deelnemers in de Bibliotheek Venlo tijdens de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd tegen elkaar wie het mooist kan voorlezen. Floor Jongen, Daan Wolters, Tessa Vos en Tommaso Nillessen waren de beste voorlezers en vertegenwoordigen Venlo in de regionale finale op 3 maart in de Bibliotheek Panningen. Het was een spannende en leuke middag; gelukkig hebben we de foto's nog!

Bekijk details van Nationale Voorleeswedstrijd: de foto's