Resultaat 21 - 30 (van 89)

• Gemeente Venlo geeft 'Kikker' kado aan Venlose Basisscholen

27 maart 2019

Alle leerlingen van groep 1 en 2 op de Venlose basisscholen krijgen in april een mooi boek cadeau. De leesbevorderingscampagne ‘Geef een (prenten) boek cadeau’ wil alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. De Bibliotheek Venlo en de Gemeente Venlo maken deze actie samen mogelijk.

Bekijk details van Gemeente Venlo geeft 'Kikker' kado aan Venlose Basisscholen

• Boekenweek 2019

23 maart 2019

De Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we van 23 maart tot en met 31 maart boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap.

Bekijk details van Boekenweek 2019

• BieBies Bus on tour!

14 maart 2019

Woensdag 13 maart maakte BieBies Bus haar eerste reisje. Gedeputeerde Hans Teunissen en directeur Geja Olijnsma gaven het startsein en vanaf nu bezoekt BieBies Bus alle wijken en dorpen van de gemeente Venlo. Met BieBies Bus laten we ouders en kinderen in deze wijken ervaren hoe belangrijk en leuk het is om samen bezig te zijn met taal.

Bekijk details van BieBies Bus on tour!

• BieBies Bus

6 maart 2019

Volgende week gaat BieBies Bus de weg op. Woensdag 13 maart geven we het startsein. Ben jij erbij?

Bekijk details van BieBies Bus

• De Bibliotheek Venlo zoekt 'Studybobs' tijdens de aanloop naar de examenperiode

25 februari 2019

Van donderdag 9 mei tot en met donderdag 23 mei 2019 is de examenperiode van het Voortgezet Onderwijs. Voor ruim 1000 Venlose middelbare scholieren is dit een drukke en stressvolle tijd; ze steken een hoop uren in hard studeren om hun jaar en daarmee hun middelbare school preiode goed af te kunnen ronden. En dat is niet altijd even gemakkelijk. De Bibliotheek Venlo wil deze scholieren helpen. Dit doen we met het project ‘StudyShare’. Met StudyShare bieden we scholieren een zo rustig en stressvrij...

Bekijk details van De Bibliotheek Venlo zoekt 'Studybobs' tijdens de aanloop naar de examenperiode

• Spanning alom tijdens de voorleeswedstrijden in de Bibliotheek Venlo!

20 februari 2019

De komende dagen staat er weer veel voorleesplezier op het menu in de Stadsbibliotheek. Mét een competitief tintje welteverstaan. in Stadszaal Venlo wordt onder leiding van een deskundige jury, met zachte (voorlees)stem gestreden om een plekje in de top.

Bekijk details van Spanning alom tijdens de voorleeswedstrijden in de Bibliotheek Venlo!

• BoekStartcoach gaat aan de slag

24 januari 2019

Een topstart van Venlo Voorleesstad 2019 want dat betekent óók het startsein voor de BoekStartcoach. Onze collega Anouk Vercoulen gaat aan de slag met advies en begeleiding van ouders van heel jonge kinderen. Om te beginnen op het consultatiebureau in Tegelen en bij een aantal kinderdagverblijven, waar ook de medewerkers worden gecoacht.

Bekijk details van BoekStartcoach gaat aan de slag

• Een Bibliotheek vol voorleeskampioenen

24 januari 2019

Vijftien voorleeskampioenen namen op de startdag van de Nationale Voorleesdagen plaats op de speciale voorleesstoel in de bieb. Gewapend met boeken van o.a. Jacques Vriens, Carry Slee, Jan Terlouw, Francine Ooms, Iris Stobbelaar en natuurlijk hun voorleestalent wisten ze het publiek en de jury te boeien met het voorlezen van vooral spannende fragmenten. Een enkeling waagde zich aan een emotioneel fragment uit het gekozen boek.

Bekijk details van Een Bibliotheek vol voorleeskampioenen

• Column: even babbelen met ... Tintenkillers (Kunst in de bieb)

22 januari 2019

Het is nog vroeg, maar terwijl ik STEK binnenkom draait de koffiemachine al op volle toeren. Zo óók Rob Benders en Bart Heesen; ze zitten alweer aan hun tweede bakkie van de dag. "ik raak de tel kwijt", zegt Rob als ik hem bij wijze van ijsbreker vraag hoeveel espresso's hij per dag tot zich neemt. Al snel merk ik echter dat het ijs breken bij deze heren helemaal niet nodig is. Het gesprek rolt vanzelf en we praten honderduit. Over welk moois kunst teweeg kan brengen bijvoorbeeld.

Bekijk details van Column: even babbelen met ... Tintenkillers (Kunst in de bieb)

• Werken bij de bieb als vrijwilliger

18 januari 2019

'Jij laat kinderen en ouders ervaren hoe leuk voorlezen is'. 'Met jouw advies help je bezoekers van Taalpunten om beter Nederlands te lezen en schrijven'. Check check? Dan hebben wij per direct twee mooie vacatures voor jou om als vrijwilliger bij de Bibliotheek Venlo te werken.

Bekijk details van Werken bij de bieb als vrijwilliger