Resultaat 11 - 20 (van 105)

• Meer bezoekers voor de Bibliotheek Venlo

10 januari 2020

We kijken terug op een geslaagd jaar waarin we in totaal 325.000 bezoekers welkom konden heten in onze vestigingen! Dat is een stijging van gemiddeld 10% en voor de Stadsbibliotheek zelfs 14%. Mooie getallen die horen bij een veranderende rol van Bibliotheken, namelijk als een verblijfplaats voor educatie, ontwikkeling en ontmoeten.

Bekijk details van Meer bezoekers voor de Bibliotheek Venlo

• Gelukkig Nieuwjaar!

3 januari 2020

Veel leesplezier dit jaar in de Stadsbibliotheek en natuurlijk in onze vestigingen in Arcen, Belfeld, Blerick, Velden en Tegelen. Op naar een jaar waarin de Bibliotheek springlevend is.

Bekijk details van Gelukkig Nieuwjaar!

• Koninklijk bezoek voor de Bibliotheek Venlo

26 november 2019

Kregen we twee jaar geleden nog een Koninklijke Erepenning, vandaag was Koning Willem-Alexander zelf onze gast in de Bibliotheek Venlo! Samen met minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bracht hij een werkbezoek aan zowel Fontys als de Bibliotheek Venlo. Het bezoek stond in het teken van samenwerking tussen Duitsland en Nederland in de grensregio en digitaal meedoen.

Bekijk details van  Koninklijk bezoek voor de Bibliotheek Venlo

• 25 november zijn wij vanaf 12.00 uur geopend

24 november 2019

We maken de Bibliotheek weer een stukje mooier! Deze keer is de vloer aan de beurt en dat betekent dat we maandag 25 november vanaf 12.00 uur zijn geopend. Al eerder zin in koffie? In STEK kun je gewoon vanaf 08.30 uur terecht!

Bekijk details van 25 november zijn wij vanaf 12.00 uur geopend

• Studenten communicatie & multimedia design slaan brug tussen jongeren en de bieb

8 november 2019

Woensdagmiddag 6 november vulde de Stadsbibliotheek zich met computerschermen, flip overs, nieuwsgierigheid opwekkende demo's en vooral: een flinke groep enthousiaste studenten en dito jury. De opdracht? Ontwerp een middel waarmee jongeren (weer) aan het lezen slaan. Het resultaat na tien weken hard werken? Verbluffend.

Bekijk details van Studenten communicatie & multimedia design slaan brug tussen jongeren en de bieb

• Enthousiasme alom bij de Broek voor je Boek Voorleeswedstrijd

31 oktober 2019

Voorlezen uit je favoriete boek, een prentenboek van vroeger of juist iets heel anders; tijdens de Broek voor je Boek Voorleeswedstrijd kon het. Op woensdagmiddag 30 oktober puilde de Bibliotheek van Blerick, gevestigd in Modewarenhuis Berden uit. De ruimte was gezellig gevuld met kandidaten die de uitdaging wel aandurfden, en natuurlijk hun familie.

Bekijk details van Enthousiasme alom bij de Broek voor je Boek Voorleeswedstrijd

• Maak kennis met BioBuddi en de speciale BieBie-variant

23 oktober 2019

Tijdens de Peuterbieb Speciaal -en sinds kort permanent in de vernieuwde jeugdhoek- kun je kennis maken met een stukje bijzonder speelgoed van Venlose makelij.

Bekijk details van Maak kennis met BioBuddi en de speciale BieBie-variant

• De Boekenweek voor Jongeren

20 september 2019

De jaarlijkse Boekenweek voor Jongeren is alweer in volle gang. Een week in het teken van de mooiste boeken, speciaal voor jongeren van 15 tot en met 18 jaar en mét een speciaal geschenk. 3PAK is een bundel die lekker wegleest, met drie korte verhalen van een top- auteurs. Bibliotheek Venlo verspreidt 3PAK via de scholen en op andere plekken in en rondom de Bibliotheek.

Bekijk details van De Boekenweek voor Jongeren

• Samen terugkijken op de Week van de Alfabetisering

17 september 2019

Elk jaar organiseert Stichting Lezen en Schrijven de landelijke Week van de Alfabetisering. Een week waarbij er extra aandacht gevraagd wordt voor laaggeletterdheid. Zowel voor mensen die zelf dagelijks te maken hebben met de beperkingen ervan als ook voor hun omgeving kan het erg lastig zijn. Taboe, onduidelijkheid (wat ís het nu precies?) en onzichtbaarheid maken het een begrip dat lastig te vangen is. Taalhuis Venlo en Project BoekStart zorgden in samenwerking met de Bibliotheek Venlo en Stichting...

Bekijk details van Samen terugkijken op de Week van de Alfabetisering

• Extra aandacht voor laaggeletterdheid in Venlo tijdens de Week van de Alfabetisering

4 september 2019

Laaggeletterdheid komt voor bij één op de vijf Venlose inwoners. Vaak is het niet goed zichtbaar wanneer iemand moeite heeft met taal of rekenen Het Taalhuis Venlo zet zich in om laaggeletterdheid en de aanpak hiervan onder de aandacht te brengen. In het bijzonder tijdens de Week van de Alfabetisering; een campagne van Stichting Lezen en Schrijven.

Bekijk details van Extra aandacht voor laaggeletterdheid in Venlo tijdens de Week van de Alfabetisering