Resultaat 11 - 20 (van 258)

• Column: even babbelen met ... STEK

24 december 2018

Twee paar enigszins vermoeide, maar tegelijkertijd stralende ogen kijken me aan wanneer ik achter een dampende kop koffie kruip met de dames van STEK. Het zijn intense, drukke dagen geweest, zo vlak voor kerst. Met kerstborrels, lunches, muziekconcerten en niet te vergeten het Huis van de Kerstman vlogen de dagen voorbij. Tijd om op de valreep nog even samen terug te blikken op de afgelopen maanden.

Bekijk details van Column: even babbelen met ... STEK

• Groot Dictee 2018

13 december 2018

Przewalskipaard, te allen tijde, déjà-vugevoel, gelobbyd, hyperboreeërs en glossolalie, deze woorden schrijven we nu foutloos dankzij Philip Freriks. Welke nieuwe uitdagingen wachten er dit jaar? In de Bibliotheek Venlo zijn we er helemaal klaar voor dus pak je mooiste pen of slijp je beste potlood en zit zaterdag stipt om 11.00 uur klaar om mee te schrijven met het Groot Dictee 2018.

Bekijk details van Groot Dictee 2018

• Huis van de Kerstman

11 december 2018

Ook dit jaar hebben we weer een mooie kamer voor de kerstman ingericht. In STEK heeft hij een heerlijke plek om thuis te komen. Van 12 tot en met 28 december kun je zijn kamertje bekijken, hem een brief schrijven, selfies maken met leuke kerstattributen en nog veel meer. En natuurlijk kun je de kerstman zelf ook een aantal keren ontmoeten!

Bekijk details van Huis van de Kerstman

• Poëzie bij boekhandel Koops

10 december 2018

Wij tippen graag deze bijeenkomst met Herman Verweij bij boekhandel Koops. 'In de donkere dagen voor kerstmis moet je boodschappen halen, oude cadeautjes ruilen, nieuwe kopen, kaarten versturen, eten inslaan en de boom optuigen. En tussendoor nog het nieuws volgen: weer een aanslag, de gele hesjes stomen op, sombere prognoses aanhoren … Laat het nieuws even rusten; neem een voorschotje op de kerst ...'

Bekijk details van Poëzie bij boekhandel Koops

• Nieuw in 2019: de BoekStartCoach

6 december 2018

De Bibliotheek Venlo biedt eerste hulp bij voorlezen en richt zich nadrukkelijk op de belangrijke rol die ouders hierin hebben.

Bekijk details van Nieuw in 2019: de BoekStartCoach

• Hackerspace TDvenlo vindt nieuwe 'space' in de Stadsbibliotheek

6 december 2018

Hackerspace laat mensen op een prikkelende manier kennis maken met de boeiende wereld van techniek en ICT. De “technische club”, zoals het vroeger soms genoemd werd, groeit met zijn tijd mee en laat zien dat die wereld altijd in beweging is. Ook in Venlo organiseert Hackerspace uitdagende activiteiten voor jong en oud. Per 1 januari 2019 is de kelder van de Stadsbibliotheek de nieuwe standplaats van Hackerspace TDvenlo: een plek met honderd-en één mogelijkheden voor een innovatief nieuw jaar....

Bekijk details van Hackerspace TDvenlo vindt nieuwe 'space' in de Stadsbibliotheek

• Column: mindfull in de bieb

20 november 2018

Een tijdje geleden trok deze tekst mijn aandacht. "Ken je dit? Teveel gedachten in je hoofd? Teveel afleiding bij de dingen die je doet? Verlangen naar meer innerlijke rust, maar het lukt maar niet om dat te bereiken? Beter willen slapen en overdag meer energie hebben? Meer van het leven willen genieten?"

Bekijk details van Column: mindfull in de bieb

• Nederland Leest

29 oktober 2018

Nederland Leest heeft in november 2018 Voeding als thema. Waarom de grootste openbare bibliotheken-campagne over eten gaat? Omdat wij zijn wat we eten.

Bekijk details van Nederland Leest

• Oktober is de Maand van de Geschiedenis

11 oktober 2018

Ontdek gisteren, begrijp vandaag. De Maand van de Geschiedenis, hét grootste historische evenement van Nederland, beleeft zijn vijftiende editie. Samen met honderden culturele, toeristische, literaire en mediaorganisaties brengen we geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders.

Bekijk details van Oktober is de Maand van de Geschiedenis

• Het is Kinderboekenweek!

2 oktober 2018

Van 3 tot en met 14 oktober staat 'vriendschap' centraal bij de leukste kinderboekenactiviteiten. Samen met De Maaspoort, Museum van Bommel van Dam en Kunstencentrum Venlo maken we er een Venloos Kinderboekenfeest van.

Bekijk details van Het is Kinderboekenweek!