Nieuwsoverzicht

Resultaat 31 - 40 (van 89)

 • Van 2018 naar 2019 ...

  7 januari 2019

  De Bibliotheek Venlo heeft het afgelopen jaar weer bijna 300.000 bezoekers mogen verwelkomen. Hiermee evenaart de Bibliotheek het topjaar 2017 met de viering van het honderdjarig bestaan. De nieuwe vestiging in Tegelen heeft een belangrijke bijdrage aan het groeiend aantal bezoekers geleverd. Sinds de opening in juni 2018 vonden liefst 17.000 mensen de weg naar de Tegelse locatie. Ter vergelijking, in heel 2017 trok de vestiging in Tegelen op de oude locatie 13.500 bezoekers.

  Bekijk details van Van 2018 naar 2019 ...

 • Venlo Voorleesstad 2019

  3 januari 2019

  In 2019 organiseren we een heel jaar vol (extra) voorleesactiviteiten en roepen we Venlo uit tot Voorleesstad 2019. Dat doen we heel toepasselijk op 23 januari tijdens het Nationale Voorleesontbijt, de start van de Nationale Voorleesdagen. Houd onze website, (sociale) media en maandelijkse activiteitenkalender in de gaten en kijk of je mascotte BieBie ziet. Zij leidt jong en oud door Voorleesstad Venlo 2019.

  Bekijk details van Venlo Voorleesstad 2019

 • Column: even babbelen met ... STEK

  24 december 2018

  Twee paar enigszins vermoeide, maar tegelijkertijd stralende ogen kijken me aan wanneer ik achter een dampende kop koffie kruip met de dames van STEK. Het zijn intense, drukke dagen geweest, zo vlak voor kerst. Met kerstborrels, lunches, muziekconcerten en niet te vergeten het Huis van de Kerstman vlogen de dagen voorbij. Tijd om op de valreep nog even samen terug te blikken op de afgelopen maanden.

  Bekijk details van Column: even babbelen met ... STEK

 • Groot Dictee 2018

  13 december 2018

  Przewalskipaard, te allen tijde, déjà-vugevoel, gelobbyd, hyperboreeërs en glossolalie, deze woorden schrijven we nu foutloos dankzij Philip Freriks. Welke nieuwe uitdagingen wachten er dit jaar? In de Bibliotheek Venlo zijn we er helemaal klaar voor dus pak je mooiste pen of slijp je beste potlood en zit zaterdag stipt om 11.00 uur klaar om mee te schrijven met het Groot Dictee 2018.

  Bekijk details van Groot Dictee 2018

 • Huis van de Kerstman

  11 december 2018

  Ook dit jaar hebben we weer een mooie kamer voor de kerstman ingericht. In STEK heeft hij een heerlijke plek om thuis te komen. Van 12 tot en met 28 december kun je zijn kamertje bekijken, hem een brief schrijven, selfies maken met leuke kerstattributen en nog veel meer. En natuurlijk kun je de kerstman zelf ook een aantal keren ontmoeten!

  Bekijk details van Huis van de Kerstman

 • Poëzie bij boekhandel Koops

  10 december 2018

  Wij tippen graag deze bijeenkomst met Herman Verweij bij boekhandel Koops. 'In de donkere dagen voor kerstmis moet je boodschappen halen, oude cadeautjes ruilen, nieuwe kopen, kaarten versturen, eten inslaan en de boom optuigen. En tussendoor nog het nieuws volgen: weer een aanslag, de gele hesjes stomen op, sombere prognoses aanhoren … Laat het nieuws even rusten; neem een voorschotje op de kerst ...'

  Bekijk details van Poëzie bij boekhandel Koops

 • Nieuw in 2019: de BoekStartCoach

  6 december 2018

  De Bibliotheek Venlo biedt eerste hulp bij voorlezen en richt zich nadrukkelijk op de belangrijke rol die ouders hierin hebben.

  Bekijk details van Nieuw in 2019: de BoekStartCoach

 • Hackerspace TDvenlo vindt nieuwe 'space' in de Stadsbibliotheek

  6 december 2018

  Hackerspace laat mensen op een prikkelende manier kennis maken met de boeiende wereld van techniek en ICT. De “technische club”, zoals het vroeger soms genoemd werd, groeit met zijn tijd mee en laat zien dat die wereld altijd in beweging is. Ook in Venlo organiseert Hackerspace uitdagende activiteiten voor jong en oud. Per 1 januari 2019 is de kelder van de Stadsbibliotheek de nieuwe standplaats van Hackerspace TDvenlo: een plek met honderd-en één mogelijkheden voor een innovatief nieuw jaar....

  Bekijk details van Hackerspace TDvenlo vindt nieuwe 'space' in de Stadsbibliotheek

 • Column: mindfull in de bieb

  20 november 2018

  Een tijdje geleden trok deze tekst mijn aandacht. "Ken je dit? Teveel gedachten in je hoofd? Teveel afleiding bij de dingen die je doet? Verlangen naar meer innerlijke rust, maar het lukt maar niet om dat te bereiken? Beter willen slapen en overdag meer energie hebben? Meer van het leven willen genieten?"

  Bekijk details van Column: mindfull in de bieb

 • Nederland Leest

  29 oktober 2018

  Nederland Leest heeft in november 2018 Voeding als thema. Waarom de grootste openbare bibliotheken-campagne over eten gaat? Omdat wij zijn wat we eten.

  Bekijk details van Nederland Leest